ASF: City Insurance, amendată cu 100.000 de lei

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) decis sancţionarea societăţii City Insurance cu o amendă de 100.000 de lei, după ce a constatat o serie de încălcări ale legii privind metodologia de calcul a rezervelor tehnice.

“În urma controlului efectuat au fost constatate o serie de încălcări ale Legii 237/2015 privind metodologia de calcul a rezervelor tehnice. Totodată, Consiliul ASF a stabilit în sarcina asigurătorului obligaţia de a implementa măsuri de natură operaţională şi prudenţială pentru remedierea deficienţelor constatate în cadrul acţiunii de control periodic, cu privire la modalitatea de lichidare a dosarelor de daună şi la diminuarea nivelului unor riscuri identificate, măsuri care trebuie implementate până la finalul anului 2020”, se arată în comunicatul ASF din 1 aprilie.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul ASF a aprobat încetarea mandatului Fondului de Garantare a Asiguraţilor, în calitate de administrator temporar la Societatea Euroins România Asigurare Reasigurare.

Totodată, Consiliul ASF a aprobat norma privind prorogarea unor termene privind raportările, publicarea informaţiilor publice şi transmiterea altor documente către Autoritatea de Supraveghere Financiară în domeniul asigurărilor, ca urmare a situaţiei generate de Covid-19 şi a instituirii stării de urgenţă în România.

Consiliul ASF a mai aprobat norma privind modificarea temporară a limitei maxime aplicabile investiţiilor fondurilor de pensii private în titluri de stat, norma privind utilizarea activului personal al participantului la un fond de pensii ocupaţionale, precum şi norma privind aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii ocupaţionale.

De asemenea, Consiliul ASF a aprobat modificarea actului constitutiv al societăţii Gothaer Asigurări Reasigurări ca urmare a reducerii capitalului social cu suma de 25 milioane lei, de la valoarea de 84,79 milioane lei la valoarea de 59,79 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.