ASF, convocată la Camera Deputaților

untrr-comisie-parlamentDupă ce Senatul i-a invitat pe transportatori să vină miercuri la discuții la Comisia de buget – finanțe, membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților au decis convocarea conducerii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) la discuții, săptămâna viitoare, pe tema escaladării prețurilor RCA.

“Astăzi, marți, 6 septembrie 2016, în cadrul ședinței de lucru, membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților au reanalizat situația critică în care se află sectorul transportului rutier, ca urmare a escaladării prețurilor RCA. Deși, la nivelul Comisiei pentru transporturi și infrastructură, au existat consultări, încă de la începutul anului 2016, cu toți factorii implicați, în urma cărora ASF și-a asumat implementarea unor reglementări menite să remedieze problemele care au condus la creșterea excesivă a tarifelor RCA, constatăm că au trecut mai bine de 6 luni și toate aceste angajamente nu au fost respectate. Astfel, în încercarea de a mima preocuparea pentru deblocarea situației create, ASF a transmis Parlamentului o informare cu 10 puncte referitoare la normalizarea pieței RCA”, precizează Comisia, într-un comunicat.

Membrii ASF ar urma să fie audiați în prima ședință a Comisiei de săptămâna viitoare.

“Luând act de această informare, care din punctul nostru de vedere, nu este altceva decât o tergiversare a situației cu efecte grave asupra economiei naționale, afectând în aceeași măsură și cetățeanul de rând, membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură au decis convocarea, în prima ședință a săptămânii viitoare, a conducerii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), precum și a asociațiilor patronale și profesionale din domeniul transportului rutier de mărfuri și persoane. Considerăm că această situație, care generează inclusiv proteste de stradă ale transportatorilor, afectând activitatea societății românești în ansamblul său, trebuie să fie rezolvată cât mai urgent”, se adaugă în document. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.