Atenţionare MAE: Blocaje la frontiere în Slovenia

MAE îi informează pe românii care călătoresc în Slovenia că vor exista întârzieri la punctele de trecere a frontierei şi se va prelungi perioada de tranzitare auto şi feroviară a teritoriului sloven, ca urmare a reintroducerii controalelor la graniţă introduse de Austria, Croaţia şi Ungaria.

Circulaţia rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar vor exista disfuncţionalităţi din cauza creşterii numărului verificărilor efectuate de echipele mobile ale poliţiei slovene, precizează MAE.

Ministerul recomandă cetăţenilor şi transportatorilor români să se documenteze asupra condiţiilor de călătorie şi a circulaţiei pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, asupra

restricţiilor existente, adoptarea unei conduite prudente şi respectarea semnelor şi avertizărilor de circulaţie, precum şi cu privire la alertele emise de autorităţile slovene.

nformaţii privind situaţia traficului rutier în Slovenia pot fi obţinute non-stop(24h/7zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet https://www.promet.si , precum şi apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) şi +38615188518 (internaţional). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.