Atenţionare MAE: Trafic feroviar suspendat între Croaţia-Ungaria

MAE informează românii care călătoresc în Croaţia că autorităţile ungare au luat măsuri de securizare a frontierei cu Croaţia şi de instituire a unor măsuri restrictive în privinţa deplasării migranţilor iar traficul feroviar pe linia Croaţia-Ungaria este suspendat.

În acest context, există posibilitatea ca traficul prin punctele de trecere a frontierei dintre cele două state să fie afectat şi să apară probleme similare la punctele de trecere a frontierei Croaţia-Slovenia – în special punctele de trecere frontieră Macelj şi Mursko-Sredisce şi Croaţia-Serbia, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că traficul feroviar pe relaţia Croaţia-Slovenia a fost suspendat, transportul realizându-se cu autobuze puse la dispoziţie de către companiile feroviare.

De asemenea, traficul feroviar pe relaţia Croaţia-Ungaria rămâne în continuare suspendat.

Întrucât situaţia din teren poate suferi modificări de la o oră la alta, MAE recomandă cetăţenilor români să consulte paginile de internet ale Automobil Clubului Croat – https://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – https://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – https://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă https://www.ccaa.hr), pentru informaţii actualizate. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.