Autobuze RATB, pe trasee deviate

Anumite linii RATB de autobuze sunt deviate, joi, din dispozitia Politiei Rutiere, intrucat viscolul a adus pe carosabil cantitati mari de zapada. In primul rand, este vorba despre autobuzele liniilor 148, 149, 301, 449, 780 si 783, care intorc la Aeroportul Baneasa.

De asemenea, autobuzele liniilor 168 si 162 circula pe trasee modificate, primul intorcand la Valea Argesului, iar cel de-al doilea la 16 februarie.

Pe de alta parte, pentru a putea face fata fluxului masiv de calatori, Metrorex a mentinut si joi numarul garniturilor de tren suplimentate miercuri, masura ce s-a dovedit benefica.

Asfel, pe liniile 1 (Republica – Gara de Nord 1 – Dristor 2), 3 (Anghel Saligny – Eroilor – Preciziei), si 4 (Gara de Nord 2 – Parc Bazilescu) trenurile circula la intervale orare reduse corespunzător varfului de sarcina de 3 minute, pe tot parcursul zilei, iar pe linia 2 (Berceni – Pipera) trenurile se succed, de asemenea,  la intervale de 3 – 6 minute.

Potrivit directorului general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a fost introdus si un tren nou, pe distanta Crangasi – Gara de Nord 1 – Piata Victoriei 2 – Dristor 2, ce va fi mentinut si in zilele urmatoare, cat timp va fi nevoie. “In conditiile unor fluxuri mari de calatori, vor fi introduse in circulatie trenuri suplimentare din parcul de rezerva”, a precizat el.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.