Axis Communications lansează AXIS Q29 Temperature Alarm Camera

Axis Communications, lider mondial în echipamente video de rețea, anunţă lansarea AXIS Q29 Temperature Alarm Camera. Cu un design care le permite inclusiv plasarea în aer liber, noua serie de camere video AXIS Q29 tip bullet-stil sunt primele modele Axis concepute special pentru detecţia temperaturii echipamentelor unei companii şi monitorizarea acestui parametru de la distanţă. Echipamentele monitorizate pot fi dispozitive aflate în locaţii ce necesită o supraveghere extinsă.

Seria AXIS Q29 vine în două variante de echipare din punct de vedere al lentilelor şi deţine un senzor ce oferă o rezoluţie de 336×256 pixeli, senzor ce poate monitoriza temperatura atât a dispozitivelor aflate în proximitate, cât şi la distanţe mai mari.

“De la lansarea primei camere termice Axis am avut clienți care  s-au arătat interesaţi de camere de rețea care să ofere opțiunea de a indica temperatura obiectelor. Scopul principal al acestor camere este acela de a detecta intrușii, dar și de a monitoriza de la distanță echipamentele critice aflate, de exemplu, în spaţii unde se află diferite echipamente de stocare. Camerele cu alarmă de temperatură AXIS Q2901-E pot fi folosite pentru monitorizarea temperaturii 24/7 pentru a elimina riscurile de supraîncălzire”, a declarat, citat în comunicatul remis redacţiei, Erik Frännlid, Director Axis pentru Product Management.

Cu ajutorul sistemelor AXIS Q2901-E și AXIS Q2901-E este posibil să se seteze mai multe zone de monitorizare care să lanseze o alarmă atunci când temperatura ajunge la peste sau sub un prag pre-configurat. Pentru a simplifica procesul pentru operator, camerele oferă ajutor vizual și capabilități de detecţie temperatură spot care pot previziona viitoarele probleme, indicând zonele cu un potenţial de risc ridicat, înainte ca acestea să devină vizibile cu ochiul liber sau înainte ca echipamentele să nu mai funcționeze.

Datorită caracteristicilor Power over Ethernet (IEEE 802.3af) şi folosirii unui singur cablu pentru funcţionare, seria AXIS Q29 este ușor de instalat și poate fi facil integrată cu sistemele de securitate existente. AXIS Q2901-E PT Mount este un model alternativ care vine cu suport pentru portul serial RS485/RS422 ce permite camerei să fie ușor de montat pe un cap-motor PT. Suportul pan/tilt permite scanarea unei arii largi de temperaturi critice.

AXIS Q2901-E oferă suport pentru instalare atât pe perete, cât și pe tavan. Aceasta cameră video suportă Axis Corridor Format, care permite camerei deschidere spre un câmp vizual vertical, potrivit pentru monitorizarea camerelor de servere sau suprafețelor cuprinse între diferite acumulări/denivelări sau antene. Camerele Axis cu alarmă la temperatură sunt utilizate în principal pentru monitorizarea temperaturii la distanță cu posibilitatea de a seta alarme de temperatură. Acestea pot fi, de asemenea, utilizate pentru detectarea şi protecția unui perimetru. Seria AXIS Q29 poate rezista condițiilor meteorologice dificile, iar carcasa oferă protecție la impact și acte de vandalism.

Pentru camerele AXIS Q2901-E/Q2901-E PT Mount se asigură suport prin cea mai largă bază de aplicații software de video management, prin programul de parteneriat Axis Application Development Partner Program și AXIS Camera Station. Camerele includ suport pentru AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System și ONVIF pentru integrarea ușoară a camerei în sistemele existente și pentru dezvoltatorii care pot propune alte capabilități inteligente pentru aceste camere.

Axis Communications este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale Axis sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 1800 de angajați în 40 de birouri în lume și cooperează cu peste 70.000 parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS (www.axis.com). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.