Axis lansează tehnologia de compresie Zipstream

Axis Communications lansează o nouă tehnologie video de compresie, ce permite reducerea cu peste 50% a lățimii de bandă și a capacității de stocare necesare aplicațiilor de supraveghere video. Companiile își vor putea astfel optimiza costurile operaționale, indiferent de numărul de camere instalate. Cadrele care conțin detalii vitale sunt înregistrate la calitate și rezoluție maxime, în timp ce detaliile mai puțin importante precum pereții sau vegetația sunt compresate. 

Tehnologia Axis Zipstream este perfect compatibilă cu stardardele de compresie H.264 și poate fi folosită cu cele mai noi camere Axis și cu aplicații software de video management fără investiții suplimentare. Optimizată pentru supravegherea video, tehnologia Axis Zipstream este o implementare H.264 îmbunătăţită în mod radical, necesitând o lăţime de bandă şi o capacitate de stocare cu circa 50% mai mici.

Axis Communications, lider mondial în echipamente video de reţea, anunţă lansarea tehnologiei Zipstream. Aceasta permite clienților să optimizeze capacitatea de stocare şi lăţimea de bandă necesare aplicaţiilor de supraveghere, fără investiţii suplimentare în alte camere sau software. Tehnologia Zipstream este complet compatibilă cu standardul de compresie H.264, a fost dezvoltată în mod specific pentru aplicațiile de supraveghere video și reduce necesarul de lățime de bandă și capacitate de stocare cu peste 50%.

“Progresele tehnologice care au condus la creşterea rezoluţiei HDTV şi la îmbunătăţirea calităţii imaginii, inclusiv în condiţii slabe de iluminare, necesită o infrastructură de reţea şi de stocare performantă. Tehnologia  Zipstream de la Axis reduce semnificativ cerinţele în materie de stocare şi lăţime de bandă, fără a compromite calitatea imaginii. Spre exemplu, cu ajutorul Zipstream, pe un card SD sau pe un NAS folosite în diferite implementări de supraveghere video bazate pe AXIS Camera Companion sau alte aplicaţii software specifice poate fi stocat acum de două ori mai mult material video. Tehnologia Axis Zipstream adaugă un nou modul în interiorul motorului de compresie video al camerei de supraveghere. Aceast detaliu tehnologic asigură o prioritizare a cadrelor importante ale unei imagini dintr-o transmisie video, în timp ce altele pot fi compresate semnificativ”, a declarat Johan Paulsson, Chief Technology Officer, Axis Communications.

camera video, supraveghere, Zipstream_1503

Tehnologia Axis Zipstream analizează și optimizează transmisia de la camerele de rețea în timp real. Scenele care conțin detalii interesante sunt înregistrate la o calitate și rezoluție maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a fi posibilă reducerea necesarului de lățime de bandă şi stocare.

Spre exemplu, detalii importante precum fața, tatuajele sau numerele de înmatriculare sunt stocate în parametri maximi, în timp ce detalii precum pereți sau vegetație sunt compresate.

camera video, supraveghere_wall_angle_right_1501_hi

Clienții pot utiliza Axis Zipstream alături de alte tehnologii Axis precum Wide Dynamic Range – Forensic Capture și Lightfinder. Axis Zipstream este perfect compatibilă cu H.264 și poate fi utilizată cu AXIS Camera Station, AXIS Camera Companion și alte aplicații dezvoltate de alte companii.

AXIS Q1615, AXIS Q1635 și toate modelele seriei AXIS Q35 vor putea dispune de noua tehnologie prin update de firmware.

Primele produse noi cu Axis Zipstream preinstalat vor fi:

– camere de rețea fixe: AXIS M1124/-E, AXIS M1125/-E și AXIS P1365/-E;

– camere de rețea fixe dome: AXIS P3224-LV/-LVE și AXIS P3225-LV/-LVE.

AXIS M1124/-E și AXIS M1125/-E sunt camere de rețea accesibile ce beneficiază de caracteristici superioare precum tehnologia Axis Zipstream, funcţionalitate Zi/Noapte, mod WDR – Forensic Capture şi lentile CS mount, precum și de capabilități îmbunătățite special dezvoltate pentru retail sau alte instalări de interior sau exterior în care accesibilitatea financiară este importantă. Camerele de rețea AXIS M1124/-E şi AXIS M1125/-E sunt programate să fie disponibile în cel de-al doilea trimestru al anului 2015.

camera video, supraveghere_wall_angle_left_1503_hi

AXIS P1365 și AXIS P1365-E, pregătite pentru exterior, sunt modele ce folosesc modul  WDR – Forensic Capture, dispun de interfață audio, remote back focus şi de tehnologia Zipstream. Calitatea superioară a imaginii include realizarea unei tranziţii rapide şi uşoare de la modul WDR la cel Lightfinder, caracteristică ce permite modelelor să fie instalate în bănci şi în aplicaţii de supraveghere a oraşelor, cu disponibilitate din 9 aprilie, anul curent.

AXIS P3224-LV/-LVE şi AXIS P3225-LV/-LVE sunt camere tip dome uşor de instalat ce oferă o calitate a imaginii excelentă în orice condiţii de iluminare, graţie combinaţiei dintre Optimized IR şi  WDR – Forensic Capture. Tehnologia Zipstream reduce necesarul de lăţime de bandă şi stocare fără a compromite calitatea imaginii. Modelele sunt programate să fie disponibile în cel de-al doilea trimestru al anului 2015.

Axis www.axis.com este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale Axis sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 1.900 de angajați în peste 40 de birouri în lume și cooperează cu peste 75.000 parteneri din 179 de țări. Compania a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.