Balamucul Oltchim zgâlţâie scaunul lui Ponta

Cotele inimaginabile la care a ajuns bâlciul privatizării Oltchim clatină scaunul premierului Victor Ponta, toată lumea făcându-l  răspunzător de felul în care s-a pregătit licitaţia. Luni, la termenul limită până la care trebuia semnat contractul de privatizare, Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu a adus cei 45 de milioane de euro ofertaţi, spunând că abia în februarie, când statul îi va da acţiunile, ar expira, de fapt, termenul până la care trebuie perfectate actele.

După ce negocierile de la Ministerul Economiei s-au încheiat şi luni fără vreun rezultat, aşa cum se întâmplă de 10 zile, patronul OTV a revenit, la ora 19.00, cu 7 saci cu bani, pe care susţine în faţa presei că i-a adus pentru plata salariilor restante ale Oltchim, acuzându-l pe premierul Ponta că refuză să-i primească.

Dincolo de faptul că prim-ministrul USL s-a făcut de râs cu prima lui privatizare – nu numai în faţa opiniei publice, ci şi în faţa instituţiilor financiare internaţionale (FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană) -, el se află acum într-o situaţie umilitoare în propria coaliţie. Până şi cei care îl susţineau până astăzi îl acuză acum că a intrat într-o situaţie fără ieşire.

Din cauza caietului de sarcini întocmit “cu picioarele”, Dan Diaconescu a putut să liciteze ca persoană fizică şi, mai mult, să nu fie obligat să dovedească faptul că deţine într-un cont suma de 45 de milioane de euro pentru acţiunile cumpărate şi nici alţi bani pentru asigurarea pornirii combinatului Oltchim.

În schimb, toate televiziunile de ştiri au devenit de 10 zile nişte veritabile OTV-uri, difuzând tot circul pe care DD îl face zilnic la Ministerul Economiei, la bănci, în faţa casei, la aeroport, pe stradă, la Judecătoria Sectorului 1 unde are proces pentru că a şantajat un primar şi un om de afaceri etc..

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.