Banda de urgenta pe DN 7 C – Transfagarasan

O banda de urgenta a fost creata, marti seara, pe DN 7 C – Transfagarasan, blocat toata ziua, intre Cartisoara si Balea Cascada, la km 103,8, de doua caderi masive de pietre de pe versanti. Calea de acces este insa temporara, urmand a fi utilizata numai in cazuri extreme, iar miercuri se continua lucrarile de evacuare a celor peste 560 mc de pietre. Se iau in discutie si eventuale detonari.

“DN 7 C – Transfagarasan este in continuare blocat intre Cartisoara si Balea Cascada, insa pentru cazurile extreme in care cineva trebuie sa treaca urgent spre sau dinspre Balea Cascada a fost creata o banda de urgenta dintr-un spatiu de parcare, care ocoleste, practic, zona afectata. De altfel, reprezentantii de la Drumuri Nationale ne-au solicitat si un panou care sa anunte din timp ca drumul este blocat”, a declarat Luciana Baltes, purtatorul de cuvant al Politiei Sibiu.

Cei de la Drumuri au discutat cu reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu despre posibilitatea unor eventuale detonari ale stancilor cazute, insa nu a fost luata pana in prezent o decizie in acest sens.

Un echipaj de Politie Rutiera supravegheaza zona, pana cand drumul va fi redeschis traficului. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.