Bankwatch România și Neuer Weg: Suspendați funcționarea ilegală a fabricii Schweighofer de la Reci!

Asociațiile Bankwatch România și Neuer Weg au depus cereri privind suspendarea funcționării, fără autorizațiile necesare, a fabricii de debitare și prelucrare a lemnului din comuna Reci, jud. Covasna, a SC Holzindustrie Schweighofer Srl.

Redăm integral comunicatul remis redacției de Asociația Dezvoltare fără Fracturare:

„Fabrica Holzindustrie Schweighofer Srl a fost construita ilegal (cu incalcarea repetata a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii si a legislatiei europene si romanesti privind elaborarea Studiilor de Impact asupra Mediului (SEA si EIA).

Mai mult decat atat, fabrica si statia de cogenerare aferenta inca nu au obtinut autorizatia integrata de mediu si nici autorizatie de functionare, dezbaterea publica la Agentia pentru Protectia Mediului Covasna fiind programata pentru 18. 05. 2015.

Cu toate acestea, fotografii realizate in ultimele saptamani, inclusiv in 30. 04. 2015, arata o activitate de productie intensa in acea unitate de productie, inclusiv stive de produs finit (cherestea).

Pornind de la experientele anterioare cu activitatea firmei Holzindustrie Schweighofer Srl, exista suspiciunea ca, de la bun inceput, si la fabrica de la Reci se va prelucra lemn taiat ilegal.

Consideram ca astfel se incalca o serie de prevederi legale, cum ar fi Codul Silvic,  Codul Muncii si legislatia privind functionarea societatilor comerciale.

Hans Hedrich, vicepresedinte
Asociatia Neuer Weg, Fagaras”.

Cerere adresata Corpului de Control al Prim Ministrului Victor Ponta: CCPM – Suspendare-Schweighofer-Reci

  

Fotografii si video: Toro Attila

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.