Băsescu: Acciza suplimentară la carburanţi nu este necesară, fac apel la Guvern şi la Parlament să nu o aplice la 1 aprilie

Preşedintele Traian Băsescu a făcut din nou apel la Guvern şi la Parlament să nu introducă la 1 aprilie acciza suplimentară de 7 eurocenţi la benzină şi motorină, aşa cum „Guvernul şi noul ministru susţin”, şeful statului arătând că „aceasta taxă nu este necesară având în vedere că în buget sunt ascunşi suficienţi bani”.

„Singurul loc unde nu sunt ascunşi sunt la Ministerul Dezvoltării, unde e o creştere explozivă, pentru alocările la baronii locali. O spun încă o dată: se poate rămâne în deficitul convenit, cu condiţia să se elimine excesele de la Dezvoltare, plata dobânzilor, serviciul datoriei externe şi corecta evaluare a celebrei taxe pe stâlp, în buget, cu o contribuţie minimală de 480 milioane lei, când e cel puţin 1,5 miliarde lei”, a precizat Băsescu.

El a adăugat că „degeaba avem creştere de 3,5% anul trecut dacă preţurile vor creşte; nu se atinge obiectivul de a da puţin mai mult confort populaţiei”.

Noul ministru al Finanţelor, Ioana Petrescu, a declarat luni seară că acciza suplimentară va fi aplicată de la 1 aprilie, asigurând că noul bir “nu va produce efecte atât de grave pe cât se estimează”.

‘Nimănui nu-i place să pună taxe, nici măcar ministrului de Finanțe, dar această acciză a fost necesară și a fost calculată pentru acest buget, pentru acest an. Nu cred că va avea un efect atât de mare cât s-a comentat în presă’, a afirmat Petrescu, la Antena 3.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.