Basescu, despre rezultatul alegerilor: Fereasca Dumnezeu de mai rau!

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, luni dimineata, inainte de intalnirea de la Cotroceni cu Printul Charles, cum comenteaza rezultatul alegerilor locale, el raspunzand, razand: “Fereasca Dumnezeu de mai rau!”.

“Buna ziua. Ati votat?”, i-a intrebat seful statului pe jurnalisti, inainte de a-l intampina pe Printul Charles. Acestia i-au raspuns afirmativ, iar Basescu le-a cerut razand: “Buletinele la control!”

Intrebat de ziaristi daca se astepta la “asemenea rezultate” la alegerile locale, seful statului a raspuns, tot amuzat: “Fereasca Dumnezeu de mai rau!”.

PDL a inregistrat o infrangere umilitoare la alegerile locale de duminica, fiind, practic, “scos din Bucuresti”, potrivit liderului PSD Victor Ponta. Concret, democrat-liberalii nu au obtinut in Capitala decat cateva mandate de consilier local si de consilier general. In tara, dezastrul este la fel de mare pentru PDL, care nu a reusit sa castige decat maxim 15%, potrivit estimarilor oficiale partiale ale BEC.

Cine a ales

Prin raspunsul sau, presedintele Traian Basescu arata ca se astepta la rezultate si mai proaste, avand in vedere masa imensa a votantilor proveniti din randul pensionarilor, bugetarilor si asistatilor social. Ei isi pun speranta in socialisti, iar tendinta este vizibila in toata Europa, nu numai la noi.

Faptul ca PDL, care a facut un pic de curatenie in sistenul bugetar, in cel al pensiilor si al asistentei sociale – e drept, prin masuri de austeritate – nu a reusit sa-i sprijine pe micii intreprinzatori si, in general, pe cei din mediul privat, s-a vazut la alegerile de duminica. Pentru a fi fost alesi de cei care au inteles sacrificiul, ar fi trebuit sa dovedeasca in vreun fel ca nu i-a abandonat pe cei care duc in spinare economia tarii.

Altfel, faptul ca nu le-a marit taxele – desi cresterea TVA la 24% in 2010 i-a cocosat mai ales pe cei din privat – a reprezentat prea putin, incativa ani de criza care a suspendat, inchis sau radiat peste 200.000 de firme.

Ponta: Pe Basescu nu cred ca o sa-l fereasca

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca nu crede ca pe seful statului, Traian Basescu, il va “feri Dumnezeu”, pentru simplul motiv ca mai are de convietuit cu USL timp de 2 ani pana sa isi termine mandatul.

“Pe domnia sa nu cred ca o sa-l fereasca Dumnezeu, pentru ca isi va pierde sigur… isi termina mandatul de presedinte. Faptul ca presedintele tarii si ieri (duminic, n.r.) s-a implicat – si stiti foarte bine – in campania electorala, denota ca unele proaste obiceiuri sunt greu de dezvatat, dar ne ocupam impreuna de lucrul asta. Oricum, presedintele jucator nu mai exista, ieri nu stiu de ce a iesit la incalzire, ca nu i-a folosit la nimic”, a spus Ponta.

Intrebat daca, in opinia, sa presedintele Traian Basescu nu isi va finaliza mandatul, premierul a raspuns: “Nu, am zis ca isi va incheia mandatul. Domnia sa trebuie, nu mai are voie sa mai candideze (…) Am spus doar ca pentru domnia sa mai bine nu va fi”, a clarificat Ponta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.