Băsescu e bunic: „Seamănă cu mine!”

Preşedintele Traian Băsescu a devenit bunic, duminică dimineaţa, după ce fiica sa cea mică, Elena, a născut o fetiţă de 2,700 grame şi 47 de centimetri, la Spitalul Universitar din Bucureşti. “Am primit nobilul titlu de bunic”, a spus Băsescu, după ce a vizitat-o pe mămică la spital, împreună cu soţia sa, Maria, şi cu cealaltă fiică, Ioana. Şeful statului a precizat că părinţii micuţei vor alege numele copilului.

Întrebat cu cine seamănă nepoţica, Băsescu a răspuns fără echivoc: “Cu mine, sigur! Se vede, că s-a şi grăbit să iasă”.

Traian Băsescu a mai spus că micuţa s-a născut prematur, că a primit la naştere nota 9, dar că în câteva zile va fi externată, împreună cu mama sa, ambele simţindu-se bine.

Întrebat când va avea loc botezul, preşedintele a răspuns: “Prin octombrie”.

Copilul a venit pe lume exact la un an de la nunta Elenei cu soţul său, Bogdan Ionescu. Cei doi s-au căsătorit la 1 septembrie 2012, după 10 zile de la revenirea în funcţia de preşedinte a lui Traian Băsescu, suspendat de la Palatul Cotroceni timp de două luni, începând cu 6 iulie.

Medicul Leonard Grecescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, a explicat de ce bebeluşul a primit nota 9 la naştere: “Este normal ca un copil care a fost născut prematur să primească nota 9. Fetiţa a ţipat, era roz la naştere, intervenţia chirurgicală s-a finalizat la ora 3,30, naşterea a avut loc la ora 2,32. (…) Mama şi fata sunt ok, nu au nicio problemă. Tatăl a fost împreună cu soţia de la venirea în spital, a asistat la naştere. Toţi trei sunt fericiţi”.

Despre motivul naşterii prin cezariană, dr. Grecescu a spus că “pacienta s-a internat ieri seară, în jurul orei 8,30, prezentând contracţii dureroase şi din acest motiv s-a decis în urgenţă cezariana. “Părinţii şi-au dorit o naştere naturală, a fost o decizie de ultim moment, a fost impusă de vârsta sarcinii (a 35-a săptămână), de problemele de coagulare pe care le avea doamna Elena Băsescu, şi atunci s-a decis cezariana”, a explicat purtătorul de cuvânt al spitalului.

El a adăugat că fetiţa nu este intubată, iar mama o să mai rămână în spital câteva zile, situaţia fiind impusă de operaţia cezariană.

Despre faptul că fiica preşedintelui a ales să nască într-un spital de stat, în ţară, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, la şcoala de vară a PNL, că sistemul sanitar românesc este capabil să asigure, astăzi, orice fel de naştere.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.