Băsescu: În 10 ani de “regim odios” i-am avut premieri 7 ani pe Tăriceanu şi Ponta. VIDEO cu “Pisicuţul”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, la Palatul Cotroceni, că în cei 10 ani de “regim odios” reclamat de contestatarii săi i-a avut ca premieri pe Călin Popescu-Tăriceanu şi pe Victor Ponta timp de 7 ani, astfel că “am putut face ce a fost de făcut în reformele structurale ale statului” doar în 2 ani de Guvern Boc, anul 2009 fiind exclus deoarece PSD s-a aflat la guvernare.

Traian Băsescu a criticat “înşelătoria odioasă” a refacerii USL, arătând că PLR-ul lui Tăriceanu, pe lângă faptul că nu este PNL, nici nu a fost înregistrat în instanţă, insistând că “dacă suntem în zona de falsuri, hai să vedem ce a însemnat regimul Băsescu”.

“Astăzi văd un tandem: Ponta-Tăriceanu. Eu mi-am început primul mandat în decembrie 2004 şi îl voi termina în decembrie 2014. Deci, 10 ani. Ia să vedem ce s-a întâmplat în acest regim «odios»: din 2004 până în 2008 prim-ministru a fost Călin Popescu-Tăriceanu. Din 2012 mai până în decembrie 2014 prim-ministru este Victor-Viorel Ponta – 3 ani. Deci, 4 de la Tăriceanu şi cu 3 de la Ponta sunt 7 ani în care prim-miniştri au fost ei. Şi să mai punem un an, 2009, în care PSD, inclusiv Victor Ponta, au fost la guvernare iar Ponta în Guvern (ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul-n.r.)”, a arătat Traian Băsescu.

Aşa se explică, de altfel, anul “mort” de guvernare Boc 2009, în care PSD venea în fiecare luni la şedinţa Coaliţiei şi miercurea – în şedinţa de Guvern, apoi restul săptămânii făcea opoziţie în teritoriu, cu Geoană candidat la Preşedinţie.

Soluţiile imorale, bumerang

Cooptarea PSD la guvernare a fost, de altfel, o altă “soluţie imorală” – similară celei din decembrie 2004, când în Guvernul Tăriceanu a intrat PC-ul lui “Felix” Voiculescu. În Parlament nu exista o majoritate confortabilă, iar până la cumpărarea unui număr de senatori şi deputaţi care să o asigure – aceiaşi care l-au trădat apoi pe Boc via Ungureanu -, a fost nevoie ca Guvernul Boc să defileze cu PSD-ul condus de Geoană.

“Oameni buni, eu am putut face ce a fost de făcut în reformele structurale ale statului doar 2 ani, în rest a trebuit să lupt cu un Ponta şi cu oamenii lui, cu un Tăriceanu şi cu oamenii lui. Unu – să apară raportul de condamnare a comunismului, ca regim ilegitim şi criminal. Acela a fost momentul în care s-a declanşat ura, în 16 decembrie 2006. A trebuit să lupt cu ei să apară ANI. Poate îşi mai aduce aminte domnul Tăriceanu că vreo trei luni a refuzat să dea drumul la actul normativ legat de ANI şi a trebuit să mă duc în şedinţa de Guvern pentru ca legea, prin care astăzi funcţionează ANI, să treacă prin Guvern”, a adăugat şeful statului.

“Nu am negociat Justiţia”

“În condiţiile acestea, în condiţiile în care nu am negociat cu ei Justiţia, sigur că li se pare un regim odios, dar este un regim în favoarea oamenilor, un regim care a pus pe picioare instituţiile statului. Reţineţi, aşa-numitul regim Băsescu de 10 ani înseamnă 7 ani cu Tăriceanu şi Ponta prim-miniştri şi un an cu PSD la guvernare. Deci 8 ani din 10 au fost la putere. Nu ştiu dacă li se mai pare odios regimul”, a insistat Băsescu.

“A trebuit să vină un guvern Boc să refacă echilibrele macroeconomice după dezastrul lăsat de domnul căruia îi duduia economia în cap când era criză economică profundă, iar eu mi-am făcut campania din 2009 cu două zile de salarii tăiate la personalul bugetar în noiembrie şi cu alte două zile în decembrie, pentru că nu aveam bani, nu că a fost cineva care a vrut să nu plătească drepturile oamenilor. Au fost urmările dezastrului de guvernare al lui Călin Popescu-Tăriceanu, care a lăsat ţara în faţa crizei şi ne-a dus la măsuri extreme în 2010 într-o situaţie financiară incredibil de dificilă”, a explicat şeful statului.

“Ponta să spună bogdaproste că i-a lăsat Boc o ţară echilibrată macroeconomic”

“Probabil că puţini înţeleg în ce situaţie a lăsat acest Călin Popescu Anton Tăriceanu ţara. Şi astăzi se pupă cu Ponta. Ponta să spună bogdaproste că i-a lăsat Boc o ţară echilibrată macroeconomic. Pe sacrificiul lui Emil Boc are el astăzi o situaţie în care-şi poate permite să mituiască românii cu bani direct de la buget. Vreau să-i felicit pe acei profesori care nu au primit mita oferită de Guvern sâmbăta şi duminica trecută, banii cu care să-şi poată cumpăra cărţi. S-au simţit umiliţi. Până şi la oamenii cu puţini bani sentimentul umilinţei funcţionează, iar Guvernul i-a umilit sau a vrut să îi umilească”, a mai spus el.

“Au împărţit ţara în «băsişti» şi în electorat bun”

Traian Băsescu a arătat că “oamenii aceştia, de când sunt împreună, nu au propagat decât ura”.

Au împărţit ţara în «băsişti» şi în electorat bun. Eu îi chem pe «băsişti» să vină duminică la vot să le dea o lecţie. Este rugămintea mea la toţi aceia care vreodată au avut încredere în mine. Şi-l atenţionez pe Victor Ponta să nu se bucure de ura pe care o răspândeşte el, oamenii lui şi televiziunile care îl servesc. Ei reprezintă un grup care ar vrea ca ţara să fie ca înainte de 2004″, a insistat Băsescu.

Responsabilitatea împotriva “hoardelor de corupţi”

“Or, responsabilitatea românilor, responsabilitatea «băsiştilor» este să vină duminică la vot şi să nu lase ţara pe mâna unor demagogi care au în spate hoarde de corupţi pe care trebuie să-i servească. Fac din nou un apel la toţi românii de bună-credinţă ca duminică să vină la vot şi să nu-şi lase ţara jefuită de un grup de demagogi care au de apărat corupţii care stau în faţă puşcăriilor”, a conchis Băsescu în ultima zi a campaniei electorale pentru prezidenţiale.

Apelul şefului statului vine după ce în turul 1 a susţinut-o pe Elena Udrea, care a devenit preşedintele PMP iar Cristian Diaconescu a fost nevoit să-şi retragă candidatura la Preşedinţie, stabiltă iniţial de acest partid. Şansa ei ar fi putut creşte dacă instanţa supremă ar fi dat verdictul în cazul incompatibilităţii lui Iohannis, dar acest lucru nu s-a întâmplat – ba mai mult, între timp a fost arestat fostul ei soţ, Dorin Cocoş, iar Monica Macovei a depăşit-o în sondaje.

Dar nici ACL nu a găsit soluţia perfectă de a se prezenta la alegeri cu un candidat fără probleme în justiţie şi care să se lupte cu sorţi mari de izbândă în faţa unui plagiator.

Puterea a dat lovitura de graţie în primul tur, când şi-a mobilizat forţele şi l-a scos pe locul 3 pe Tăriceanu. Pasul următor a fost ca Ponta să-l anunţe pe acesta premier în momentul în care el se va muta la Cotroceni. Vineri, în ultima zi de campanie, a fost anunţată şi refacerea USL.

Refacerea USL, înşelătorie “odioasă”

Traian Băsescu a criticat faptul că în toată campania electorală ţinta Puterii a fost el şi nu contracandidatul Iohannis: “Inclusiv astăzi, când înţeleg că s-a refăcut USL, prin semnarea şi cu Călin Popescu-Tăriceanu a unui acord, am înţeles că regimul Băsescu este un regim odios şi aşa a fost prezentat în toată campania”.

“Eu fac următoarea afirmaţie: ce au făcut astăzi liderii alianţei de stânga este o înşelătorie odioasă. Cum poţi să reînfiinţezi USL cu PLR care nu este înregistrat? Hai, că domnul Călin Popescu-Tăriceanu a ajuns un soi de Agamiţă Dandanache – este pe un pod şi crede că este pe alt pod sau este în faţă cu Chireac şi îi spune Chifu sau… – bun, vârsta la unii oameni produce efecte, dar mă aşteptam ca măcar ceilalţi să realizeze că omul ăsta nu are un partid şi ei au refăcut USL. Nu mă deranjează – pentru că, pentru mine, lucrurile sunt la sfârşit de mandat, dar mă deranjează înşelătoria, falsul”, a reclamat preşedintele, în aceeaşi declaraţie de presă.

“Leu la televizor, pisicuț la Cotroceni”

„Anumiți politicieni din același partid (PSD n.r.) au încercat tot felul de amenințări cu pușcăria, care sunt specifice din anii 50, pe vremea când domnea Ana Pauker prin România și acum văd că le-a preluat și candidatul PSD la prezidențiale. În toată activitatea mea, Victor Ponta nu va găsi încălcări de lege”, a afirmat şeful statului.

Traian Băsescu a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleţ cu “Pisicuţul Ponta”, argumentând: “Apropo de jignirile pe care mi le-a adresat în această campanie, vreau să știți că îmi mențin punctul de vedere, că atunci când e față în față cu mine e ca un pisicuț; cum ajunge în fața unui microfon sau la o televiziune, devine erou”.

VIDEO “Leu la televizor, pisicuț la Cotroceni”https://www.facebook.com/video.php?v=942587852421433&set=vb.361235817223309&type=2&theater

UPDATE: În replică, Victor Ponta a postat pe pagina sa Facebook maneaua “Băsescu Preşedinte”, interpretată de Nicolae Guţă şi Roxana şi difuzată în campania din 2009:

VIDEOhttps://www.youtube.com/watch?v=E8SQWJgkXR0

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.