Basescu, interzis la TVR

Presedintele suspendat Traian Basescu a acuzat joi, la Radio Romania Actualitati, ca TVR ii interzice prezenta la televizunea publica, singura sa aparitie avand loc saptamana trecuta, cand inca nu intrase in campania electorala. El a adus din nou in discutie motivul pentru care a fost suspendat din functie: “controlul asupra justitiei, pentru ca presedintele ii numeste pe cei mai mari magistrati la ICCJ, pe procurorul sef la DNA, este cel care poate tine justitia aparata de interesele dlui Voiculescu, de exemplu”. Presedintele suspendat a criticat si “abordarile antieuropene” ale premierului Victor Ponta si Crin Antonescu, din cauza carora romanii risca sa nu mai circule liber prin Europa. “Ponta si Antonescu vor circula liber prin Europa, pentru ca ei au pasaport diplomatic”, a spus Basescu.

“TVR interzice prezenta mea in televiziune. Am fost la o emisiune saptamana trecuta, in afara campaniei; de atunci nu mai pot ajunge la Televiziunea Romana, pentru ca am si eu dreptul sa le explic romanilor”, a reclamat Traian Basescu.

Amintim ca presedintele suspendat mai poate aparea la TVR numai in urmatoarele 8 zile, cat mai dureaza campania electorala pentru referendumul din 29 iulie.

Presedintele suspendat a reluat atacurile impotriva premierului si presedintelui interimar, acuzandu-I ca vor sa puna mana pe Justitie pentru a o pune la dispozitia “marilor rechini”.

“Presedintele numeste cei mai mari magistrati la ICCJ, procurorul sef la DNA, este cel care poate tine justitia aparata de interesele dlui Voiculescu, de exemplu. Maine, dupa ce vor controla si justitia, nimeni nu-l va mai apara pe omul de rand si justita va fi la dispozitia marilor rechini”, a acuzat el.

Basescu a adaugat ca “foamea de a pune mana pe justitie i-a facut sa nu tina cont de interesul national; pun mai presus interesele puscarabililor, a celor din spatele lor, pentru ca Parlamentul are 20 de oameni cu dosare penale”.

“Ce spune lumea cand senatorul Catalin Voicu voteaza suspendarea presedintelui, cand a stat un an si jumatate la beci?”, a intrebat el, retoric.

“Romanii risca sa nu mai poata circula liberi prin Europa”

 “Am vazut abordari antieuropene si la Crin Atnonescu, si la Victor Ponta, am vazut cum i-au certat pe politicienii europeni. Foarte bine, nu e rau sa fii tafnos, dar trebuie sa ai si dreptate.

Deocamdata, raspunsurile dlui Ponta sunt doar angajamente. Romania intra intr-o monitorizare in ceea ce priveste statul de drept, e singurul stat din UE in aceasta situatie. Azi, Romania e izolata la nivel european, si aceasta izolare ne costa”, a acuzat Traian Basescu.

“Acesti doi oameni nu inteleg ca din respectarea valorilor democratice romanii au castigat, cei din agricultura au primit subventii, cei din mediul rural au beneficiat de canalizare si apa, avem la dispozitie bani sa construim autostrazi. Cand iesi din familie nu mai primesti nici bani de subventii, nici pentru agricultura, nimic, pana cand nu devii stat functional’, a continuat el.

Basescu a avertizat, totodata, ca “atunci cand nu mai indeplinesti criteriile politice, risti sa nu mai circuli liber prin Europa”. “Ponta si Antonescu vor circula liber prin Europa, pentru ca ei au pasaport diplomatic. Daca vor continua asa cu democratia, sa stiti ca europenii nu au nicio ezitare. Au dat cu piciorul la opt ani de munca migaloasa in constructia Romaniei ca stat de drept”, a adaugat presedintele suspendat, spunand ca mizeaza pe voturile romanilor si pe dorinta lor de a ramane in Europa.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.