Basescu, la Iasi: Mergeti la vot si aparati-va tara de puscariabili! Spuneti NU loviturii de stat a lui Ponta si Antonescu!

Traian Basescu i-a indemnat, sambata, pe cei 15.000 de participanti la mitingul PDL din Piata Palatului Culturii din Iasi, sa mearga la referendum in 29 iulie si sa “apere tara de puscariabili”, pentru ca nemergand, vor legitima “lovitura de stat a lui Ponta si Antonescu”. Presedintele suspendat a spus ca Romania are nevoie acum, mai mult decat oricand, sa se vada ca exista o forta care sa puna capat abuzurilor. “NU-ul din 29 inseamna un NU nedreptatii, lucrului necinstit din politica, un NU celor 20 de parlamentari cu dosare penale care au votat pentru suspendare, un NU vremurilor cand institutiile statului erau sub partide. Spuneti NU acelora care au pus mai presus de interesul national interesele celor cu dosare penale, un NU acelora care cred ca in UE poti sa ai orice fel de comportament”, a invocat Traian Basescu. El a aratat ca, in ultimii ani, “una din spaimele infractorilor din politica a fost Justitia”, pentru ca toti puscariabilii, pas cu pas, unul cate unul, vor veni sa raspunda in fata legii”. Traian Basescu a transmis aceste mesaje nu de pe scena, ci de pe un podium amenajat din mijlocul multimii, iar la final a coborat in mijlocul oamenilor.

“Vreau ca pe 29 sa mergem la vot. (…) Voi sunteti cei care in 2007 au spus «NU» la referendumul de demitere. Atunci v-ati aparat presedintele, astazi aveti de aparat mai mult: tara, prin votul vostru. Pe 29 nu discutam despre scaunul lui Traian Basescu, pe 29 romanii au de ales intre a spune «DA» lui Antonescu si Ponta, lasand tara in izolare si a spune «NU» demiterii presedintelui, dovedind ca romanii sunt deasupra clasei politice, ca romanii inteleg mai bine interesul national decat un grup de puscariabili din Parlamentul Romaniei”, a afirmat presedintele suspendat.

El le-a spus participantilor la miting ca trebuie sa inteleaga, din reactiile aliatilor Romaniei, ca tara este izolata din cauza “vremelnicilor ei conducatori – Crin Antonescu, Victor Ponta si, din umbra, Voiculescu“.

“Acesti oameni nu sunt parteneri de dialog ai statelor din Uniunea Europeana. Daca ei vor ramane dupa referendum sa conduca destinele tarii nu vor fi izolati numai ei; si Romania va fi izolata. De aceea va chem pe 29 sa spuneti NU echipei Antonescvu-Ponta-Voiculescu”, a repetatat Traian Basescu.

“Le vom demonstra ca suntem in stare sa indeplinim si misiuni imposibile”

Ca in fiecare discurs al sau, el a insistat ca, dupa 8 ani de cand se afla in functie, “este greu sa gasesti in lume un presedinte care sa mai aiba 50%”.

“Aceia care m-au suspendat au crezut ca daca sunt un presedinte la mijlocul celui de-al doilea mandat, sondajele sunt valabile si la referendum. As vrea sa va asigur de un lucru: nu sunt valabile, pentru ca romanii isi vor apara tara si demnitatea si, de ce nu, si presedintele”, a sustinut presedintele suspendat.

Traian Basescu a aratat ca, in ultimii ani, “una din spaimele infractorilor din politica a fost Justitia”, pentru ca realizeaza ca “toti (puscariabilii, n. red.), pas cu pas, unul cate unul, vor veni sa raspunda in fata legii”.

“Pentru mine este o misiune imposibila, dar le vom demonstra ca noi suntem in stare sa indeplinim si misiuni imposibile. De aceea NU-ul din 29 inseamna un NU nedreptatii, lucrului necinstit din politica, un NU celor 20 de parlamentari cu dosare penale care au votat pentru suspendare, un NU vremurilor cand institutiile statului erau sub partide. Va rog ca pe 29 mergeti la urne si sa spuneti NU acelora care au pus mai presus de interesul national interesele celor cu dosare penale. Spuneti NU acelora care cred ca in UE poti sa ai orice fel de comportament”, a adaugat Traian Basescu.

“Foarte multi, precum Antonescu, Ponta, dar si ieseanul Relu Fenechiu au spus ca UE nu trebuie sa se bage in treburile noastre”

Traian Basescu le-a spus participantilor la mitingul din Piata Palatului Culturii din Iasi ca “foarte multi, precum Crin Antonescu, Victor Ponta, parlamentari, intre care ieseanul Relu Fenechiu, au afirmat ca Uniunea Europeana trebuie sa nu se bage in treburile noastre”.

“Pai noi ne-am bagat in UE, iar UE e un club de state care respecta niste valori. Iar valorile democratiei, valorile statului de drept sunt esentiale pentru a fi parte a aceste familii. De aceea, putem circula liber in UE, de aceea putem munci in UE, de aceea ni se dau subventii la agricultura, de aceea ni se dau bani sa construim autostrazi. Iar atunci cand nu respecti regulile statului de drept nici circulatia libera, nici banii nu mai sunt garantati“, a spus Basescu.

La Rahova e parcare pentru toti “puscariabilii”

Presedintele suspendat a amintit ca Corneliu Iacobov “e bine parcat la Rahova”, Sorin Ovidiu Vantu “e coleg cu el”, un alt coleg este Ioan Avram Muresan, care “va gandi vreo 7 ani cum s-a jucat cu rezervele statului”, iar fostul premier Adrian Nastase “nu s-a jenat sa mearga sa le fie coleg”.

“Marea problema (pentru USL, n. red.) este ca vor veni si multi altii (la Rahova), pentru ca marele meu obiectiv a fost independenta Justitiei. (…) Am numit la Parchet, la DNA, magistrati cinstiti, care iubesc legea si acest lucru ii inspaimanta pe uselisti cel mai tare. Ei vor sa redobandeasca controlul asupra Justitiei. Iar voi pe 29 le veti spune: «Nu, asta nu se poate, domnule sef»”, le-a mai spus Traian Basescu participantilor la miting.

“Parlamentarii au refuzat punerea in aplicare a referendumului pentru 300 de parlamentari”

El a mai amintit ca, in 2009, circa 85% din romani au votat ca vor Parlament unicameral si 300 de parlamentari.

“A fost referendum validat de Curtea Constitutionala. Sigur ca da, parlamentarii au refuzat punerea in aplicare a acelui referendum pe care l-a cerut poporul. Astazi, Parlamentul a stabilit un alt referendum, de data aceasta sa intrebe poporul despre suspendarea presedintelui. Cand au fost cinstiti crezand in referendum? (…) Eu cred ca nu vor fi niciodata cinstiti pentru ca ce se trage din comunisti face cum au facut comunistii exact pe 29 iulie 1947, adica au scos partidele democratice, atunci PNTCD, in afara legii. Ei ar vrea sa scoata democratia in afara legii, iar noi toti o sa le spunem «NU»”, a adaugat Basescu.

“Poporul roman va da o lectie teribila clasei politice, iar asta va fi salvarea Romaniei”

Traian Basescu si-a exprimat convingerea ca “poporul roman va da o lectie teribila clasei politice in 29 iulie, iar asta va fi salvarea Romaniei”.

“Romania are sansa unica: sansa ca poporul ei sa vina pe 29 si sa restabileasca statul de drept si sa reintroduca Romania intre statele europene. Sunt convins ca intre tara si partide romanii vor alege tara. Voi sunteti aici stapani, nu partidele”, le-a mai spus presedintele suspendat participantilor.

“Dragi romani, va spun la revedere, ne vedem pe 29, mergeti la urne, spuneti «NU» si salvati tara de la izolare”, a conchis Basescu.

Flacara Democratiei a plecat spre Bucuresti

La final, doi tineri au adus “Flacara Democratiei” aprinsa saptamana trecuta la mitingul de la Cluj si care a fost purtata pana la Iasi.

“Sunt convins ca romanii vor tine aprinsa prin votul lor Flacara Democratiei, spuneti «NU» loviturii de stat”, i-a indemnat Basescu pe oameni, precizand ca in continuare flacara va fi purtata pana la Bucuresti, la ultimul miting organizat pentru sustinerea sa, joia viitoare, in Piata Revolutiei.

Dupa ce a coborat de pe podiumul din mijlocul multimii, Traian Basescu a urcat pe scena din piata, de unde vorbisera liderii PDL, spunandu-le oamenilor ca vrea sa ii vada si de acolo si indemnandu-i din nou sa mearga la vot. El a coborat si a facut o baie de multime, apoi a plecat spre hotrelul unde este cazat, insotit de cateva sute de oameni.

Mici incidente

In timpul discursului presedintelui suspendat, cateva zeci de revolutionari si simpatizanti ai USL, aflati langa cladirea Prefecturii, au strigat incontinuu “Jos Basescu”, insa acestia au fost acoperiti de fiecare data de scandarile sustinatorilor presedintelui suspendat.

Revolutionarii au incercat sa boicoteze si discursurile celorlalti vorbitori – Vasile Blaga, Monica Macovei, Gheorghe Flutur, Cristian Preda, Mihai-Razvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu (PNTCD). Un alt incident a fost in momentul discursului lui Mihail Neamtu (PNR), cand a cazut curentul. Organizatorii au avut insa un generator de tensiune ce a fost pus in functiune imediat, iar mitingul a putut continua fara probleme. 

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.