Basescu: “Liderii USL sa puna mana pe creion si hartie. Fata de 49% obtinut la locale, au ramas cu 38%”

Traian Basescu a declarat duminica noaptea, la sediul de campanie, ca acest referendum a aratat caUSL a pierdut 11 procente de la alegerile locale. “I-as ruga pe liderii USL sa puna mana pe creion si hartie. Fata de acel 49% pe care l-au obtinut la alegerile locale, trebuie sa constate ca au ramas acum cu 38-39 de procente. Au pierdut cam 10% din voturile pe care le-au avut la locale”, a aratat el. Presedintele suspendat a facut insa o oferta: “Daca vor iesi din tipete demagogice si vor repara ce au stricat, sa schimbe fata hidoasa pe care au aratat-o democratiei, daca se vor decide sa respecte Constitutia si legile tarii si nu-si vor mai permite sa loveasca institutiile statului de drept, atunci vor avea in mine un partener”. El nu l-a uitat nici pe Dan Voiculescu, facandu-l vinovat de faptul ca a impartit romanii in doua tabere “prin otrava turnata de Antenele lui in urechile oamenilor”. Traian Basescu se va intoarce in functie probabil miercuri, imediat dupa invalidarea referendumului de catre Curtea Constitutionala.

“BEC a confirmat neatingerea pragului pentru validarea referendumului. Asta inseamna ca romanii au ales pentru o Romanie Constitutionala, care-si doreste un drum in UE consolidat. Sunt convins ca in zilele urmatoare vom vedea semnalele partenerilor nostri europeni, care vor constata ca romanii au fost deasupra clasei lor politice”, a declarat Traian Basescu.

El a afirmat ca principalul sau obiectiv dupa reintoarcerea la Cotroceni va fi reconcilierea sociala, dupa “impartirea Romaniei in doua tabere, facuta de USL cu ajutorul securistului Voiculescu”.

Fractura societatii in urma propagandei televizate a lui Felix

“Am ajuns la aceasta fractura in societate, ca urmare a minciunii continue care a fost propagata de televiziunile securistului Felix, de televiziunile infractorului Felix, si a merge in continuare pe aceasta linie inseamna a continua sa turnam otrava in capul romanilor. (…) Uitati-va cata otrava au turnat Antenele lui Felix si ale lui Crin si ale lui Ponta in sufletul si in mintea romanilor. Au ajuns sa genereze in mintea unui procent important dintre romani ideea ca presedintele lor le-ar fi dusman. Este impotriva nu numai a democratiei, ci si a moralei, si a bunului simt sa sprijini institutiile statului, sa le critici atunci cand gresesc, si sa informezi corect populatia”, a afirmat Basescu.

De asemenea, Basescu le-a adresat o rugaminte publica liderilor USL, pentru a intelege “lectia pe care le-au dat-o romanii”.

“Ii rog public sa inteleaga ca nimeni nu accepta o Romanie asa cum ei ar fi vrut sa o croiasca, cu acapararea puterii, cu punerea Justitiei sub control, cu dispret fata de Constitutie, cu blocarea institutiilor statului prin OUG neconstitutionale. Daca au inteles lectia pe care le-au dat-o romanii, pot sa-mi fie parteneri. Daca n-au inteles-o, ii previn de pe acum ca a persevera in ce au facut in perioada de cand au ajuns la putere inseamna lovituri continue date Romaniei”, a mai sustinut Basescu.

“Oameni buni, incercati sa nu va uitati o sapatamana la Antene”

El a tinut sa le faca o sugestie celor care au fost duminica in fata Vilei Lac 3, pe care i-a vazut “inraiti”, “indarjiti”, “porniti pentru o cauza care nu e a lor”.

“Oameni buni, aveti obligatia sa faceti un exercitiu, un exercitiu pe care vi-l cere presedintele ales al romanilor: nu va uitati timp de o saptamana la Antene. Va asigur ca, daca faceti acest lucru, veti incepe sa vedeti Romania reala, cu necazurile ei, cu problemele ei, cu nevoia ei de a avea o natiune solidara pentru atingerea obiectivelor ei”, a spus Basescu.

Ulterior, Basescu a facut referire la un episod petrecut in cursul zilei de duminica, referindu-se la un jurnalist de la Antena 3, in mana caruia a pus Flacara Democratiei, dar s-a stins apoi.

“Astazi am incercat simbolic sa pun flacara in mana jurnalistului de la Antena 3. Poate, atinsa de el s-a stins. Dar sa avem putere sa o reaprindem”, a sustinut presedintele suspendat.

“Un om de teapa lui Dragnea nu este cel care reprezinta Romania”

 “Primul meu gand se indreapta catre nevoia de a ne strange si de a vorbi pentru Romania, si nu pentru partide. Partidele pe care USL le reprezinta s-au dovedit prin atitudine partide retrograde. Victor Ponta trebuie sa inteleaga ca un om de teapa lui Dragnea nu este cel care reprezinta Romania, trebuie sa inteleaga ca victoriile prin inselatorie nu pot fi obtinute in Romania, trebuie sa inteleaga ca a creste continuu tensiunea si separarea romanilor, impartirea lor in doua tabere cu sprijinul securistului Felix este un lucru rau pentru Romania”, a afirmat Basescu.

Din nefericire pentru Ponta, sunt mai puternic ca oricand dupa acest vot

Presedintele suspendat a mai declarat ca se considera “mai puternic ca oricand” dupa votul de la referendum, chiar daca premierul Victor Ponta a spus ca nu poate fi legitim ca sef al statului dupa ce “8 milioane” de cetateni au votat impotriva lui.

“Din nefericire pentru Ponta, sunt mai puternic ca oricand dupa acest vot. Domnul Ponta uita ca atunci cand am fost ales presedinte al Romaniei in decembrie 2009 impotriva mea erau 5,2 milioane de voturi. Dupa 3 ani de criza, pot accepta un milion in plus“, a spus Basescu, in conferinta de presa de la sediul sau de campanie, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor straini.

Conciliant pana la securitatea nationala si Justitie

“Valorile celor doua mari familii, NATO si UE, sunt si valorile noastre si trebuie reconfirmate. Romanii au facut-o in aceasta seara, dar politicienii trebuie sa preia mesajul

Voi fi conciliant pana la un punct: nimeni nu poate afecta siguranta nationala si nimeni nu poate ataca Justitia. Daca aceste doua puncte sunt indeplinete orice partid politic-fie ca e la guvernare sau in opozitie-are in mine un permanet”, a avertizat Basescu

Cetatenilor maghiari el le-a transmis ca le-a inteles semnalul si ca nu-i ramane decat sa le multumeasca si lor, la fel ca tuturor romanilor.

“Nu am vrut sa legitimez un referendum plin de fraude”

Traian Basescu a explicat ca decizia de a nu se duce la vot a avut doua evaluari: “1. I-am cerut electoratului toata ziua sa nu mearga la vot. 2. Nu am vrut sa legitimez un referendum plin de fraude”.

El a precizat ca, la momentul suspendarii, abordarea sa a fost: “Mergem la vot sa ne batem si-i batem”. “Era atitudinea care a caracterizat toata cariera mea politica. Pe data de 24 am schimbat strategia de campanie. De ce? Raspunsul este simplu: Legea care modifica pragul a fost promulgata pe 24. Eu nu puteam sa modific strategia de campanie pana nu aveam convingerea ca se introduce acest prag. Presedintele interimar putea sa nu valideze legea in aceasta forma si sa o tina pentru promulgare pentru 10 zile, ceea ce o facea inoperabila pentru referendum. In acest caz ramanea in vigoare OUG”, a aratat Traian Basescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.