Basescu, lui Antonescu: „Puteti sa nu primiti juramantul lui Sova si Corlatean, este o eroare desemnarea lor ca ministri”

Presedintele suspendat Traian Băsescu a afirmat luni seara, cu o ora inaintea depunerii juramantului de catre noii ministri Titus Corlatean si Dan Sova, ca desemnarea lor este “o mare eroare”, astfel ca i-a dat sugestia presedintelui interimar Crin Antonescu sa nu le primeasca acestora juramantul de investitura. Despre Sova a spus ca va fi o vulnerabilitate pentru Guvern „avand in vedere declaratiile antisemite pe care nimeni din Europa nu le iarta”, iar despre Corlatean – ca este vinovat de contrasemnarea ordonantei de urgenta prin care s-au redus atributiile Curtii Constitutionale, iar acest lucru „va avea un impact extraordinar asupra Ministerului de Externe. In fine, despre Andrei Marga, Basescu a repetat ca a reprezentat „o calamitate pentru Romania”.

„Consider ca e o mare eroare desemnarea lui Sova in Cabinet, e o mare eroare, avand in vedere reactiile care pot sa apara impotriva Guvernului ca urmare a afirmatiilor antisemite pe care le-a facut. Nimeni in Europa nu iarta si nu tolereaza antisemitismul

Desemnarea lui Corlatean la Externe, o alta mare eroare:  El a contrasemnat ordonanta de urgenta prin care s-au redus atributiile CCR. Acest lucru va avea un impact extraordinar asupra Ministerului de Externe al Romaniei”, a precizat Basescu.

„Fac un apel la dl. presedinte Crin Antonescu: Inca nu e prea tarziu, puteti sa nu le primiti juramantul, e o sugestie pentru binele Guvernului si, implicit, al Romaniei”, a adaugat el.

Despre viitorul ministru al Internelor, Mircea Dusa, presedintele suspendat a spus ca „si-a pus in plina vara o caciula care ii cade pe ochi, dar asta e viata, nu ai ce sa-i faci, omul pana nu se convinge nu crede”.

„Ar fi lamentabil ca Marga sa fie trimis ambasador la Berlin. Poate la Benin… ”

„Daca e ceva important, e ca va fi remaniat ministrul Marga de la Externe, care era o calamitate pentru Romania. Repet, o calamitate.  Nepregatit pentru asemenea functii, cu idei putine, lipsit de fantezie si crdedibilitate, nestiutor de carte in ale Externelor, bun in socialism stiintific. (…) Ar fi lamentabil ca Guvernul sa faca tentativa de a-l trimite pe dl Marga ambasador la Berlin. Poate Benin, dar nu Berlin…”, a mai spus Traian Basescu.

“Ce am facut eu Guvernului, ca de 45 de zile sunt suspendat?” 

Intrebat daca are vreo explicatie pentru remanierea guvernamentala, intrucat Victor Ponta sustine ca aceasta s-a produs din cauza lui, Traian Basescu a raspuns printr-o alta intrebare: „Ce am facut eu Guvernului, eu ca presedinte suspendat? In primele 45 de zile de la instalarea guvernului, cand nu am avut nicio declaratie toti spuneati ca Basescu s-a retras la Cotroceni, ii e frica. Uite, de 45 de zile sunt suspendat. Ce le fac eu oamenilor astora?”.

Basescu a adaugat ca „ei au o singura mare problema: aloca 75% din timpul sedintei Guvernului luptei cu Basescu, care nu se lupta cu ei”.

„Nu sunt ridicoli? Nu pot sa aloce 75% din timpul sedintei Romaniei pentru ca e seceta? Nu stimuleaza IMM-urile, au suspendat Programul Rabla, au suspendat sau nu mai finanteaza Prima Casa. Fac eforturi sa ma gandesc la ei inainte de declaratiile de presa, ceea ce ma face sa cred ca e o pierdere de timp”, a conchis presedintele suspendat.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.