Basescu: “M-au suspendat pentru ca s-au speriat de puscarie!”

Presedintele suspendat Traian Basescu le-a spus clujenilor, la primul sau miting electoral, ca factorul care a declansat conflictul politic din ultimele saptamani si procedura de suspendare a fost sirul de arestari ale demnitarilor de la sfarsitul lunii iunie, fapt care a speriat politicienii corupti din Romania. „Cand s-a declansat furtuna in politica romaneasca? Prin coincidenta, au fost dusi in cateva zile la puscarie fostul ministru al Agriculturii, Muresan, Sorin Ovidiu Vantu, Iacobov, de la Jafo, daca va aduceti aminte, si capacul l-a pus incarcerarea lui Adrian Nastase. Atunci, atunci au inteles ca daca nu pun mana pe justitie vor ajunge in puscarie”, a explicat Traian Basescu. El a acuzat ca “Ponta si Crin sunt marionetele lui Voiculescu”, fiind pusi in fruntea partidelor ca sa ii apere pe cei care sunt gata de plecat la puscarie”. “In Parlamentul Romaniei sunt 20 de oameni sub urmarire penala, si am convingerea ca romanii nu isi vor da presedintele pentru puscariabilii din USL”, a punctat Basescu.

„De 8 ani, de cand sunt presedintele romanilor, cu migala, cu atentie, cu sprijin, am construit usor, usor, prestigiul Romaniei in Uniunea Europeana, prestigiul Romaniei in NATO. Acestor oameni, lui Crin si lui Ponta, le-au trebuit cateva zile sa distruga credibilitatea Romaniei, zilele de 3, 4, 5 si 6. Patru zile din saptamana neagra a Romaniei. Au decapitat statul, primele 3 functii in stat, pentru un motiv pe care inca nu l-au declarat. Au nevoie sa puna mana pe Justitie. Obiectivul lor este sa ocupe scaunul de la Cotroceni, pentru ca numai de acolo se numeste Procurorul general, Procurorul-sef al DNA, Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar infractori din partidele lor ii vor din nou la butoanele Justitiei”, a explicat Traian Basescu oamenilor prezenti la miting.

“Toti europenii au vazut ca Ponta si Crin se ratoiesc la oficialii UE, dar nu au curajul sa ii spuna nici “pas” lui Voiculescu”

“I-am vazut zilele acestea, s-au aruncat cu salbaticie asupra statului de drept. Cand au fost atentionati de partenerii nostri de la Bruxelles, s-au ratoit la ei, crezand ca sunt undeva pe malurile Dambovitei. Au gresit, si au gresit de ce: pentru ca toti europenii au vazut ca se cearta cu Bruxelles-ul, se ratoiesc la importanti oameni politici din UE, dar nu au curajul sa ii spuna nici “pas” lui Voiculescu. Oare de ce le este mai frica de Voiculescu decat de legile si bunele practici europene?”, a intrebat Basescu.

Raspunsul l-a dat tot el: “De ce? Pentru un motiv simplu: Ei insisi sunt rezultatul coruptilor. Si unul – fie ca il cheama Crin -, si altul – fie ca il cheama Victoras – sunt pusi in fruntea partidelor ca niste marionete care sa ii apere pe cei care sunt gata de plecat la puscarie”, a adaugat presedintele suspendat.

“In Parlamentul Romaniei sunt 20 de oameni sub urmarire penala”

Basescu a amintit si momentul in care “s-a declansat furtuna in politica romaneasca”: “Prin coincidenta, au fost dusi in cateva zile la puscarie fostul ministru al Agriculturii – Muresan, Sorin Ovidiu Vantu, Iacobov, iar capacul l-a pus incarcerarea lui Adrian Nastase.

Atunci au inteles ca, daca nu pun mana pe Justitie, vor ajunge in puscarie. Nu toti, pentru ca nu toti sunt oameni necinstititi, dar in Parlamentul Romaniei sunt 20 de oameni sub urmarire penala (plus unul condamnat in prima instanta, Catalin Voicu, n. red.), nu mai zic de clientela lor. Oamenii acestia si-au vanduta tara pentru a-i scapa pe corupti de lege”, a denuntat el.

“Romanii nu isi vor da presedintele pentru puscariabilii din USL”

“Am convingerea ca romanii nu vor accepta acest lucru si, chiar daca au suparari pe presedintele lor pentru ca au fost momente grele in perioada de criza, romanii nu isi vor da presedintele pentru puscariabilii din USL. Veti spune “NU” abuzului, veti spune “NU” restauratiei. Sub ochii dumneavoastra cei doi lideri si-au condus partidele la o lovitura impotriva statului de drept. Odata ramasi stabili la putere, maine pot face abuzuri impotriva intregului popor. Acest lucru il puteti stopa numai dumneavoastra, pe 29 iulie, spunand “NU” destituirii presedintelui legitim al tarii”, a facut Basescu apel catre romani.

Presedintele suspendat a adaugat ca “foarte multi” ii spun “n-ai nicio sansa”, dar ca el este responsabil sa joace pana in ultima clipa cartea democratiei, si de aceea le-a cerut tuturor celor care il sustin sa nu-l puna in situatia sa ramana presedinte prin nevalidarea referendumului.

”CCR nu a constatat nicio incalcare a Constitutiei de catre presedinte, USL a impins lucrurile la referendum”

“Va rog, mergeti la vot, aparati-va sau nu presedintele. Spuneti “DA” sau “NU” restauratiei.

Ati vazut reactiile UE la ceea ce s-a intamplat in Romania. Acesti oameni au avut un interes fundamental. Suspendarea presedintelui, dincolo ca le-a dat accesul la justitie, dincolo ca a fost in conditiile in care CCR nu a constatat nicio incalcare a Constitutiei de catre presedinte, ei au impins lucrurile la referendum. De ce? Pentru ca au nevoie sa isi legitimeze ticalosia”, a acuzat Basescu.

“Actul de violenta din Parlament, prin care au decapitat conducerea tarii, spera ei ca va fi validat de poporul roman. Este cea mai ticaloasa atitudine pe care o poate avea un om politic, sa faca un lucru rau dupa care sa incerce sa se ascunda in spatele votului popular, sperand ca trustul lui Voiculescu, trustul lui Vantu vor reusi sa ii prosteasca pe romani. Va asigur ca si-au gresit socoteala”, a continuat el.

“Romanii vor spune: “Ati ramas fara plapuma””

Traian Basescu si-a exprimat convingerea ca “poporul se va dovedi mult mai inteligent decat oamenii politici” si ca “romanii nu vor putea fi adusi sa valideze o ticalosie”.

“Romanii nu vor putea fi facuti, in 2012, sa se comporte ca cetateni neeuropeni.

Oricat i-am suparat eu, intre a fi suparati si a fi plapuma pentru niste infractori, romanii vor spune “dragii mei, ati ramas fara plapuma”. As incheia spunandu-va: nu votati pentru mine, votati cea mai buna solutie pentru mersul inainte al Romaniei, votati “NU” pentru restauratie, votati “NU” pentru hotii ajunsi sa controleze institutiile statului. Votati “NU” mersului inapoi. Asa greu cum am mers, am mers inainte”, a insistat el.

Presedintele suspendat si-a luat la revedere de la cei aproximativ 10.000 de clujeni din Piata “Lucian Blaga”, insa nu inainte de a aprinde o “Flacara a Democratiei”, care va fi tinuta aprinsa pana pe 29 iulie si va fi plimbata prin toata tara de tinerii de dreapta, ca simbol al luptei presedintelui Traian Basescu pentru apararea democratiei.

La miting au participat sustinatori ai lui Traian Basescu,  apartinand PDL, Initiativei Civice de Centru-Dreapta (ICCD), PNTCD si Partidului Noua Republica (PNR). Scana a avut ca fundal coperta Constitutiei Romaniei, utilizat de Basescu si la conferintele de la sediul sau de campanie din Bucuresti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.