Băsescu: Parlamentul a fraternizat cu clanul Bercea, judecă înaintea Justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în această dimineaţă, înainte de a pleca la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, că declaraţia de ieri a Parlamentului prin care i se cere demisia pe fondul scandalului în care este implicat fratele său şi familia interlopului Bercea Mondial este ”un lucru extrem de grav” şi ”o acţiune de intimidare a Justiţiei”, deoarece Legislativul “judecă înaintea Justiţiei” şi ”a fraternizat cu clanul Bercea”.

“Aici discutăm despre o declaraţie a Parlamentului care preia integral susţinerile clanului Bercea şi care judecă înaintea Justiţiei. Este un lucru extrem de grav pe care l-a făcut Parlamentul. E o intimidare a justiţiei. Declaraţia se susţine pe afirmaţiile şi filmările clanului Bercea. Asta este realitatea României de astăzi”, a precizat şeful statului, întrebat de presă cum comentează declaraţia de ieri a Parlamentului.

„Aţi aflat din declaraţia directorului SRI că acest clan este în atenţia structurilor de securitate din 2001. Nimeni nu observă faptul ca pentru prima dată membrii acestui clan au fost condamnaţi în mandatul meu, nimeni nu ia în considerare punctele de vedere ale celui acuzat, totul se bazează pe probele şi filmările clanului şi nimeni nu se bazează pe faptul că fratele meu a făcut plângerea de şantaj”, a adăugat Traian Băsescu.

Preşedintele  a mai spus că nu vrea să influenţeze Justiţia, dar prin demersul de ieri Legislativul „a fraternizat” cu clanul Bercea.

“Eu nu vreau să se spună că influenţez Justiţia. Declaraţia Parlamentului a fraternizat cu clanul Bercea, pentru că este preluată şi impregnată de punctele de vedere exprimate de Antena 3 şi de membrii Guvernului, care abordează realităţile clanului Bercea”, a conchis Traian Băsescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.