UPDATE! Băsescu: Ponta a ţinut să fie solidar cu hoţii prin votul pentru Cosma

Traian Băsescu l-a taxat dur pe Victor Ponta pentru votul dat în apărarea lui Vlad Cosma în Camera Deputaţilor astfel încât şpăgarul acuzat de DNA să nu mai fie trimis în faţa instanţei de judecată pentru a decide dacă îl arestează preventiv. „Prin votul dat în favoarea deputatului Vlad Cosma, în Parlament, Victor Ponta a ţinut să fie solidar cu hoţii, confirmând că este un prim-ministru corupt”, a acuzat preşedintele, arătând că doreşte să semnaleze acest aspect ca “atitudini nocive pentru credibilitatea României”.

UPDATE 11 aprilie: Cosma tatăl şi fiul au fost trimişi în judecată de DNA. Dosarul se va judeca direct la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), având în vedere calitatea de înalt demnitar al lui Cosma fiul.

“Consider şi subliniez acest lucru, că Parlamentul nu are dreptul să se substituie Justiţiei. Cu certitudine, mult mai potrivit ar fi fost ca decizia de arestare sau nearestare să o ia, la cererea procurorilor, un judecător, în niciun caz un vor politic, încurajat de prezenţa în Parlament, la vot, a premierului Victor Viorel Ponta”, a comentat Traian Băsescu.

El l-a acuzat pe Victor Ponta că “nu se dezminte”, după ce, în urmă cu câteva luni, “se făcea scut” în faţa baronului PSD de Argeş, Constantin Nicolescu, care astăzi, prin hotărâre judecătorească definitivă, trebuie să părăsească funcţia.

“Şi de data aceasta, Victor Viorel Ponta a ţinut să fie solidar cu hoţii, confirmând ceea ce eu consider, sau ceea ce eu apreciz ca şi conduită a acestui prim-ministru, că este un prim-ministru corupt, fără valori morale, doar cu interese politice”, a mai declarat Traian Băsescu.

Potrivit şefului statului, cei 222 de parlamentari ai PSD, UNPR şi PC care au împiedicat cursul justiţiei, în frunte cu premierul Ponta şi Liviu Dragnea, au o mare resposabilitate pentru modul în care activitatea Parlamentului va fi reflectată şi în următorul raport MCV.

“Pentru ei, intresul de grup, de partid, interesul găştilor de corupţi sunt deasupra interesului naţional. Asta ne arată Victor Viorel Ponta şi Liviu Dragnea, împreună cu majoritatea PSD, UNPR, PC”, a spus Băsescu.

Chiar dacă Vlad Cosma a scăpat de arestul preventiv, el a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA, pe întreaga perioadă a urmăririi penale pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Vlad şi tatăl său, baronul PSD de Prahova, Mircea Cosma, sunt urmăriţi penal pentru câte 3 infracţiuni de trafic de influenţă – ei fiind denunţaţi chiar de cei cărora le-au pretins şi dat şpagă 1 milion de euro pentru a putea obţine de la CJ Prahova contracte de reabilitare a drumurilor judeţene.

Firmele controlate de cei trei oameni de afaceri prahoveni sunt urmărite penal în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, dosar în care sunt arestaţi preventiv Răzvan Alexe, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG) Marcel Păvăleanu şi alţi oameni de afaceri din Prahova. Totodată, fiica baronului Cosma, Andreea Cosma este urmărită penal în acest dosar.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.