Băsescu: Ponta şi Antonescu sunt mărunţi, nu au reuşit să se ridice la înălţimea funcţiei lor. Nu fac aranjamente cu niciunul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, la Palatul Cotroceni, că Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt “atât de mărunţi” încât au simţit nevoia să facă un joc “cine comunică cu preşedintele şi că asta ar fi cauza pentru care se despart”. El a precizat că, instituţional, comunică cu toţi dar nu face aranjamente politice cu niciunul. Şeful statului a mai spus că cei doi sunt „de proastă calitate”, arătând că „nu au reuşit să se ridice la înălţimea funcţiei lor”.

„Dacă este ceva ce mă deranjează este că sunt atât de mărunţi cei doi lideri, mă refer şi la Ponta şi la Antonescu, încât au simţit nevoia să facă un joc cu cine comunică cu preşedintele, şi asta ar fi cauza pentru care se despart. Este o minciună. Eu comunic instituţional cu toţi, inclusiv cu Zgonea, cu miniştrii, pentru că mă obligă funcţia, dar cu niciunul nu fac aranjamente politice. Deci, pasiunea de a pune criza pe seama intervenţiilor mele între cei doi lideri lipsiţi de responsabilitate pentru ţară este greşită şi mincinoasă”, a arătat Traian Băsescu.

Oameni “de teapa” celor doi nu ar fi reuşit să treacă ţara prin criză, cum a făcut-o Boc

„Am avut timp de reflecţie, şi mă întrebam ce s-ar fi întâmplat dacă în timpul crizei din 2009 – 2010 şi 2011, la Guvern s-ar fi aflat astfel de oameni şi nu Emil Boc, un om responsabil. Ce s-ar fi întâmplat dacă oameni de teapa – nu spun altfel, «de teapa» – lui Victor Ponta şi Crin Antonescu ar fi trebuit să-şi asume măsurile de trecere a ţării prin criză”, i-a taxat şeful statului pe Ponta şi pe Antonescu.

Preşedintele a adăugat că “a fost  o şansă pentru România că oameni de proastă calitate ca Victor Ponta şi Crin Antonescu nu au fost atunci la guvernare”.

“România s-ar fi îngropat cu astfel de oameni, lipsiţi de responsabilitate pentru interesul naţional, lipsiţi de responsabilitate pentru declaraţiile lor, lipsiţi de responsabilitate faţă de cei care i-au ales – că nu întotdeauna cei care te aleg aşteaptă de la tine să le dai bani; aşteaptă o guvernare corectă, o guvernare în interes naţional, o guvernare care să scoată ţara din dificultate”, a arătat Băsescu.

“Îi compătimesc”

“Ei, prin disputa lor, au pus-o în dificultate într-o perioadă de criză în regiune – Ucraina, cu instabilitatea şi evenimentele care s-au petrecut, nici Moldova nu este într-o situaţie de maximă stabilitate, Bosnia Herţegovina e cu populaţia, în partea de sud a ţării, e cu populaţia în stradă. Ce s-ar fi întâmplat dacă aceşti oameni erau în timpul crizei economice – pentru că acum, în condiţii mult mai bune, ei nu au reuşit să răspundă comandamentelor interesului naţional; au reuşit să dea impresia de instabilitate, într-un moment în care regiunea este privită ca o regiune instabilă. Îi compătimesc pentru faptul că deţin funcţii şi n-au reuşit să se ridice la înălţimea funcţiilor lor”, a insistat preşedintele.

“Ponta este profund corupt”

„Primul ministru este un om profund corupt prin traficul de influenţă pe care îl fac asupra lui baronii locali. Nu voi fi partenerul lui Victor Ponta la un act imoral şi de corupţie”, a mai spus Traian Băsescu, referindu-se la semnarea scrisorii cu FMI, gest pe care îl va face dacă în document nu apar majorarea accizei la carburanţi şi “electoRATA”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.