Basescu prin telefon la toate televiziunile de stiri, dintr-un hypermarket

Traian Basescu a iesit la cumparaturi, ca de obicei in ziua alegerilor, la un hypermarket, iar de acolo – premiera! – a intrat in direct la toate televiziunile de stiri, prin intermediul telefoanelor mobile ale jurnalistilor prezenti. Si aceasta pentru a spune… nimic. S-a ferit sa faca orice declaratie politica, lucru interzis in ziua votului, si s-a minunat, pe rand, la fiecare interventie telefonica, cat de mult s-au inmultit fraudele electorale. Seful statului a asigurat din nou ca in Romania nu se va intampla ce s-a intamplat in Grecia si in Spania. Timp de o ora, de la 17.10 la 18.10 Basescu a monopolizat orice stire la televiziune, fiind vedeta de necontestat a serii.  

La Realitatea TV, prima televiziune unde a intrat in direct, Traian Basescu s-a declarat bucuros de participarea ridicata la vot, care arata ca “romanii nu mai neglijeaza alegerile locale”, dar a notat ca “parca sunt prea multe incidente”.

“Sunt foarte ingrijiorat de frecventa mare a neregulilor in procesul electoral. A ajuns sa se dea mita in fata sectiilor de votare. Asta ma ingrijoreaza foarte tare”, a continuat presedintele la Antena 3.

Traian Basescu a fost contactat de reporterii postului de televiziune in timp ce se afla la o cafea, cu ziaristii, la un supermarket din capitala, dupa ce a facut cumparaturile. El a explicat rizind ca a incercat sa faca “o intelegere” cu ziaristii privind declaratiile de presa, “dar m-am pacalit”.

“Uite, daca ma lasati in pace, dau o cafea. Ne-am asezat la o cafea si m-am trezit cu telefoanele in direct, ceea ce e mult mai neconvenabil decat daca dadeam o declaratie la toata lumea”.

Apoi, la RTV, seful statului a punctat ca “si criza, si comportamentul partidelor din ultimii 4 ani i-au facut pe romani sa fie mult mai atenti in ziua votului si sa-si sacrifice chiar si o zi buna de plaja pentru a merge la vot”.

El a explicat ca dupa fiecare alegeri merge la cumparaturi, cu o lista realizata de sotia sa: “Nu e o superstitie, e o preocupare, ca sa treaca ziua mai repede”. De asemenea, seful statului sustine ca in fiecare duminica este “pedepsit” sa mearga la cumparaturi, asa ca nu este cava iesit din comun.

Traian Basescu a aratat ca a cumparat “salata, apa minerala, rosii, castraveti, branza proaspata, smantana, conserve de peste, toate romanesti, in afara de banane”.

Romania nu va repeta soarta Greciei sau a Spaniei

In transmisiunea telefonica la TVR Info, presedintele a spus ca Romania nu va repeta soarta Greciei sau a Spaniei, deoarece a avut in “2009, 2010 si 2011 oameni politici care si-au asumat raspunderea sa corecteze dezechilibrele macroeconomice”.

“Previziunea mea e ca in Romania nu se va intampla ce s-a intamplat in Grecia si Spania. Romania a avut in 2009, 2010 si 2011 oameni politici care si-au asumat raspunderea sa corecteze dezechilibrele macroeconomice. Veti mai vedea si alte tari care nu au avut curajul sa facem ce am facut noi la timp, cu sacrificii”, a spus seful statului.

“Intotdeauna viitorul Romaniei l-am vazut de pe pozitii de optimist, ca un om care are incredere in tara si in poporul lui”, a spus apoi presedintele la B1TV.

Intrebat daca i se pare mai buna alegerea primarului dintr-un singur tur de scrutin, Basescu a raspuns: “In momentul de fata o consider mai buna”, argumentand ca se evita negocierile si promisiunile dintre turul I si II.

De la primarul general al Capitalei, Traian Basescu asteapta “sa continue proiectele de sistematizare a traficului – mai are inca sase pasaje de facut – sa aiba mai multa grija de spatiul verde” si “sa termine cu demagogia si sa gaseasca solutia pentru cainii fara stapan, unul din cele mai neplacute aspecte ale Bucurestiului si un primar hotarat trebuie sa le rezolve”.

Intrebat daca va participa la viitorul summit european, Basescu a raspuns: “E prea importanta treaba ca sa va raspund dintr-o cafenea din Carrefour”.

Magda SEVERIN  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.