Basescu: Romanii au platit costul austeritatii, e randul politicienilor

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, la Palatul Cotroceni, ca romanii au platit “costul austeritatii”, iar in caz ca va fi intrebat la Bruxelles despre situatia protestelor din tara, va spune ca acum este randul politicienilor sa plateasca. Seful statului va fi prezent, luni, la lucrarile reuniunii informale a Consiliului European si la intalnirea cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, pentru pregatirea summit-ului NATO de la Chicago, din 20-21 mai.

“Le voi spune ca sunt proteste firesti, generate de masurile luate de Romania, ca romanii au platit costul austeritatii, ramane sa il mai plateasca si politicienii”, a declarat Traian Basescu.

Intr-o alta declaratie sustinuta miercurea trecuta la Palatul Cotroceni, presedintele Basescu afirmase ca romanii si-au facut datoria in ceea ce priveste trecerea prin criza economica si ca politicienii trebuie sa asigure stabilitatea si continuitatea proceselor de reforma. “Pentru a reusi, poporul si-a facut datoria. A fost supus proceselor de austeritate, care, ce-i drept, au fost aplicate si politicienilor, dar la ei s-a simtit mult mai putin decat la omul care avea salariul de 1.000 de lei. Poporul si-a facut datoria cu privire la trecerea prin criza. A fost supus unor masuri de austeritate severe. Este de data aceasta randul politicienilor sa asigure stabilitatea tarii si continuarea proceselor de reforma. Fara stabilitate, va asigur, nu avem nicio sansa. Cu stabilitate politica, cu intelegere intre partide, ce si cand si ce date isi aleg ei pentru alegeri este treaba lor, cu certitudine reusim”, preciza el.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.