Băsescu şi-a luat adio “definitiv şi pentru totdeauna” de la PDL

La câteva ore după realegerea lui Vasile Blaga preşedinte al PDL, Traian Băsescu a anunţat, într-un mesaj pe Facebook, că “modul cum nu au înţeles să fie democraţi” pedeliştii îl face să spună acum “definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat! Adio, PDL!”. “Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei, şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL”, a precizat Băsescu în mesajul video postat pe Facebook “Alături de preşedintele nostru”.

“Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL”, a declarat Traian Băsescu.

El mai spune că PDL “a demonstrat că a putut fi pe o direcţie democratică atât timp cât a ştiut de un lider autoritar”.

“Imediat ce au simţit că pot fi singuri, aripa fesenistă a partidului a răbufnit, iar Convenţia de astăzi este proba că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL! Noi azi ne-am despărţit definitiv. Luaţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu”, a mai spus Băsescu, făcând şi un gest cu mâna.

Amintim că Vasile Blaga a câştigat, sâmbătă, un nou mandat de preşedinte al PDL, fiind ales cu 2.344 de voturi, faţă de numai 2014 obţinute de Elena Udrea.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.