Basescu: Sunt 20 de penali care s-au speriat, de asta au pornit scandalul cu destituirea presedintelui

Presedintele suspendat Traian Basescu sustine ca “nici Crin Antonescu, nici Victor Ponta nu sunt exponentii reali si oamenii de forta in partidelelor pe care le conduc, PSD si PNL, ci sunt manipulati de Dan Voiculescu”, cel care “le-a pus la dispozitie tot trustul media sa-mproaste de dimineata pana seara”. El a aratat ca exista in prezent 20 de parlamentari cu dosare penale, multidintre ei avand deja solicitarea in Parlament din partea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sa mearga in fata procurorilor (printre ei si Laszlo Borbely, n. red.). Basescu insista ca acesta este motivul real pentru care USL a general scandalul asta cu destituirea presedintelui, imediat dupa arestarea lui Adrian Nastase: frica de Justitie. Amintim ca Dan Voiculescu a demisionat din Senat cu putin timp inainte ca ICCJ sa pronunte sentinta in dosarul de coruptie in care este acuzat de privatizarea frauduloasa a ICA, astfel ca acum, nemaifiind demnitar, i se reia de la zero judecarea, la o instanta inferioara.

“Va spun eu cine nu poate lucra cu mine: hotii. Pentru ca nici Antonescu, nici Ponta nu sunt exponentii reali si oamenii de forta in partidelelor. Ei sunt manipulati de Voiculescu, care le-a pus la dispozitie tot trustul media sa-mproaste de dimineata pana seara”, a acuzat Basescu.

“Sunt 20 de oameni cu dosare penale, multi deja cu solicitarea in Parlament sa mearga in fata procurorilor. De ce credeti ca le-ar fi convenit sa genereze scandalul asta, destituirea presedintelui? Ce om politic rational facea o astfel de miscare cu 4 luni inainte dealegerile legislative?”, a continuat el.

“I-a speriat ce s-a intamplat: Adrian Nastase incarcerat, Sorin Ovidiu Vantu incarcerat, Iacobov incarcerat, fostul ministru al Agriculturii 7 ani incarcerat, ieri, Mantog – un lider PDL – condamnat, primarul de Valcea si-a ispasit deja pedeapsa… Deci ii sperie faptul ca a inceput sa functioneze deja Justitia. Iar eu, daca voi reveni, ultimul lucru pe care il voi face va fi sa fac compromisuri”, a declarat Traian Basescu.

Jocul murdar al USL

Presedintele suspendat afirma ca “jocul murdar al USL este in doua zone: teama politicienilor ca nu mai sunt invulnerabili in Justitie si modul in care se organizeaza referendumul”.

“Le-am dat suficiente probe ca la mine gasesc teren deschis, n-am ezitat sa fac acest serviciu democratic: serviciul de informatii a fost la Opozitie – SRI-ul a fost dat unui om al PSD, Liviu Maior. SIE a fost la Ungureanu (Mihai-Razvan Ungureanu, n. red.), care provenea de la liberali, pe urmasenatorului Melescanu (PNL)”, a mai spus Basescu.

El sustine ca a incercat “si exercitiul coabitarii si la nivel de partide, pentru ca acest exercitiu nu mi-a reusit in primul mandat, cu aceleasi doua partide: PSD si PNL, pentru ca am crezut ca ne-am maturizat politic”, dar a constatat ca s-a inselat.

 Ma intereseaza sa se respecte legea

“Vreau sa raman, in constiinta mea, un presedinte care si-a facut datoria fata de tara si fata de romani. Pe mine nu ma intereaza pana la urma cine e la palatul Victoria. Ma intereseaza sa se respecte legea”, a mai spus presedintele suspendat.

“Oamenilor am sa le spun un singur lucru: Le-am fost loial si pot continua sa fac ce trebuie pentru tara mea. Daca au alte optiuni, sunt optiunile lor si nu ma opun, fara drept de apel. Eu nu ma lupt pentru un scaun, ma lupt pentru Romania european”, a conchis Traian Basescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.