Becali vrea în PNL

George Becali a declarat, miercuri, că a discutat cu Crin Antonescu despre fuziunea PNG cu PNL. Becali ar pune la bătaie sediul PNG de 1 milion de euro şi 2-3% simpatie publică, contra unui nou mandat de europarlamentar asigurat de PNL. Răspunsul lui Antonescu este aşteptat în 4 zile, însă deja mai multe voci importante din PNL se opun fuziunii.

“El mi-a spus aşa: «Gigi, nu vreau sa iau eu hotărârea, din punctul meu de vedere, vreau, dar nu vreau să mai existe voci în PNL că am luat eu decizia». Mi-a spus că-mi dă răspuns într-o săptămână, dar încă nu a trecut o săptămână”, a susţinut europarlamentarul George Becali, joi, într-o intervenţie la RTV, în care a relatat despre întâlnirea de acum trei-patru zile cu liderul liberal, Crin Antonescu, pe tema fuziunii PNG cu PNL.

Becali a mai spus că, în cazul în care va intra în PNL, este dispus să cheltuiască 10 milioane de euro pentru a-l scoate pe Crin Antonescu preşedintele ţării.

Fenechiu, Haşotti şi Diaconu se opun

Mariajul PNG-PNL nu este însă văzut cu ochi buni de mai mulţi lideri liberali. Relu Fenechiu susţine că “sub nicio formă nu facem o fuziune pentru un sediu, fie el şi de un milion de euro”.

Puiu Haşotti, ministrul Culturii, afirmă că nici el nu ar fi foarte încântat de un astfel de demers. “Personal, dar e o chestie spusă la rece şi pe picior, nu aş fi foarte încântat de un asemenea gest politic din partea PNL, care sigur, se poate întâmpla sau nu se poate întâmpla. Eu cred că negocierile, decizia trebuie luată după alegerile parlamentare”, a declarat el, la RFI.

Până şi incompatibilul Mircea Diaconu – care şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de senator, deşi are o hotărâre judecătorească definitivă care îi interzice să mai fie senator chiar şi în acest mandat – este împotriva intrării lui Becali în PNL, prin fuziunea celor două formaţiuni politice.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.