Bilete de autobuz numai de la automate, în Cluj-Napoca

Clujenii vor putea călători cu mijloacele de transport în comun numai pe baza biletelor cumpărate de la automate, şi nu de la casa de bilete, în baza unui contract încheiat, miercuri, de reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca cu două firme din Braşov. Automatele de eliberare a biletelor vor fi amplasate în 94 de staţii de transport în comun, care urmează a fi şi modernizate. Şi mijloacele de transport în comun vor fi dotate cu validatoare pentru bilete şi se va încerca integrarea sistemului de ticketing cu cel de bike-sharing.

Primarul Emil Boc a anunţat, într-o conferinţă de presă, că noul sistem de ticketing va fi implementat însă abia din anul 2014.

“Am semnat, miercuri, contractul pentru realizarea unui sistem de ticketing în valoare de peste 21 de milioane de lei cu două firme din Braşov, SC Ramb SRL şi SC Vision SRL, care au câştigat licitaţia organizată cu Primăria Cluj-Napoca. Este un sistem modern, întâlnit în toate marile oraşe europene, care permite cumpărarea de bilete de transport în comun de la automate speciale. Oamenii nu vor mai fi nevoiţi să stea la coadă la bilete la clasicele case de bilete şi vor găsi bilete la orice oră. Cu un astfel de bilet se va putea circula o oră cu orice mijloc de transport, fie că vorbim de tramvai, autobuz sau troleibuz”, a explicat Boc. (M.S.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.