Blaga râmâne şef la PDL

Ales cu 2.344 de voturi, faţă de numai 2014 obţinute de Elena Udrea şi de 209 ale Monicăi Macovei, Vasile Blaga a câştigat, sâmbătă, un nou mandat de preşedinte al PDL, la Convenţia Naţională a partidului desfăşurată, sâmbătă, la Romexpo. Diferenţa mică dintre primii doi arată ruptura din partid, iar în ciuda apelurilor la unitate, clamate deopotrivă de candidaţi, PDL se va scinda, inexorabil. De altfel, reuniunea pedeliştilor a fost extrem de tensionată, lucru ce s-a putut vedea lesne la televizor. Traian Băsescu a venit, a ţinut un discurs în care le-a spus că îi iubeşte şi să aibă grijă pe cine aleg, precizând că după ce îşi va încheia mandatul la Preşedinţia României nu va dori să conducă partidul, oricare va fi el.

Imediat după anunţarea rezultatului, Elena Udrea l-a contestat şi a cerut renumărarea buletinelor de vot, acuzând că în sală au fost 4.359 de delegați dar s-au înregistrat 4.611 voturi. “Diferenţa este de 44 de voturi”, le-a spus Elena Udrea jurnaliştilor la ieşirea din sală. Însă rezultatul final nu i-a fost favorabil.

Vasile Blaga a ținut un discurs scurt la terminarea Convenției, cu un mesaj direct la criticile Elenei Udrea: ”Este greu să pierzi, am pierdut și eu. Dar eu nu mi-am pus niciodată la îndoială corectitudinea colegilor care au numărat. Dar există viață și după 23 martie. Din punctul meu de vedere, lucrurile se încheie aici. Eu nu am umblat azi-noapte prin hoteluri, nu am dat mâncare! Eu nu am fost niciodată în PSD şi în PNL. Nu accept să-mi pună cineva la îndoială loialitatea, după ce te-ai plimbat peste tot!”.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.