Blejnar, reținut de procurorii DNA

sorin-blejnar-dnaDupă 8 ore de audiere la DNA Ploiești, fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost reținut luni după-amiază de procurori, pentru trafic de influență, și va fi dus marți la Tribunalul Prahova, pentru arestare preventivă.  

Sorin Blejnar este acuzat că, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, pe vremea când era președintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a pretins și primit, împreună cu subalternii săi complici, suma de 13 milioane de lei de la un om de afaceri, reprezentând “comision” 20% din contractele pe care acesta le-a încheiat cu instituția.

Iată precizările DNA:

“În cursul anului anul 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca acești să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri.

În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”.

La ieșirea din sediul DNA Ploiești, înainte de a fi urcat în mașina Poliției pentru a fi dus la arest, Blejnar le-a declarat jurnaliștilor prezenți: “Cine ascultă unele denunțuri ale unor oameni cu probleme poate să ia măsuri dacă are putere”.

5 ani de închisoare în dosarul “Motorina” – prima instanță

Este un nou dosar pentru Sorin Blejnar. În 9 iunie, el a fost condamnat de Curtea de Apel București – prima instanţă -, la 5 ani de închisoare în dosarul “Motorina”.

El este acuzat, alături de soţii Radu şi Diana Nemeş, de complicitate la evaziune fiscală și de constituire a unui grup infracțional organizat.

În total sunt 34 de inculpaţi, dintre care 19 persoane juridice. Prejudiciul adus statului este de 56 milioane de euro

Magda SEVERIN

Sursă foto: Ziarul INCOMOD

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.