Blestemul Macovei: Ridicarea imunităţii lui Trăşculescu trebuie votată de deputaţii PDL

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, liderul Comisiei de Etică a ARD, precizează că a votat împotriva candidaturii lui Alin Trăşculescu la parlamentarele din 9 decembrie, menţionând că ceilalţi din Comisie au decis altfel prin vot majoritar, iar răspunderea aparţine fiecărui membru în parte. Amintim că Macovei şi-a exprimat public nemulţumirea pentru că o parte dintre candidaţii respinşi de comisie sunt susţinuţi în continuare din partidele din ARD. Acum, situaţia devine ingrată pentru conducerea PDL, respectiv Vasile Blaga: trebuie să accepte că a greşit atunci când l-a susţinut pe Trăşculescu pentru un nou mandat de deputat, în Colegiul 5 Mărăşeşti din Vrancea. Mai mult, ARD a pierdut un candidat – care eşuase în iunie, la alegerile pentru funcţia de primar al Focşaniului -, iar deputaţii PDL trebuie să voteze acum ridicarea imunităţii colegului lor cercetat de DNA pentru corupţie.

“În urma întrebărilor venite de la jurnalişti, le răspund că eu am votat împotriva candidaturii domnului Alin Trăşculescu, dar Comisia de etică a decis altfel prin vot majoritar. Reamintesc că eu nu am avut drept de veto. În aceste condiţii, răspunderea pentru votul dat în Comisie este individuală, a fiecarui membru în parte”, scrie Macovei pe Facebook.

Camera Deputaţilor va decide în aceste zile dacă îi va ridica imunitatea lui Trăşculescu, reţinut duminică dimineaţa, de procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani.

El a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei luni la ora 5.30, însă complicele lui, Valeriu Calotă, prins în flagrant în timp ce primea de la un denunţător 50.000 de lei pentru deputat, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Misiune ingrată pentru PDL

Trăşculescu nu a putut fi reţinut mai mult de 24 de ore, întrucât DNA are nevoie de ridicarea imunităţii parlamentare pentru a putea fi cercetat penal, iar Camera Deputaţilor trebuie să voteze cererea.

Traian Ungureanu, purtătorul de cuvânt al ARD, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii PDL vor fi prezenţi în plen pentru a vota ridicarea imunităţii colegului lor de partid.

“PDL consideră că justiţia trebuie să-şi facă datoria şi trebuie să fie lăsată să-şi facă datoria indiferent despre ce este vorba. Dacă va exista o solicitare în acest sens, parlamentarii PDL vor fi prezenţi în Parlament pentru a înlesni actul de justiţie”, a spus Ungureanu.

La rândul său, preşedintele PSD, Vasile Blaga, a admis că “ne doare, ne afectează în campanie, dar cei care au greşit trebuie să plătească iar justiţia să îşi facă datoria”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.