Blocada TIR-urilor continuă la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia

Protestul şoferilor de camioane de mare tonaj, care staţionează începând de luni la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia, va continua cel puţin până în 17 februarie, când vor începe discuţiile dintre autorităţile celor două ţări pe tema autorizaţiilor de transport. Peste 100 de reprezentanţi ai unor companii de transport au blocat punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo dintre Bulgaria şi Turcia. Blocada a început la ora 09.30, iar frontiera a rămas de atunci închisă pentru camioane. Autocarele şi autoturismele circulă însă normal. Nu există tensiuni sau conflicte, relatează site-ul Novinite.com.

Şoferii şi angajatorii lor au decis să înceapă protestul în pofida deciziei de duminică a Asociaţiei bulgare a transportatorilor internaţionali de a nu-l organiza până la întâlnirea dintre Bulgaria şi Turcia, planificată pentru 21 februarie şi apoi urgentată pentru 17 februarie.

Companiile de transport mai mici susţin şi ele că au camioane blocate la graniţă de aproape două săptămâni şi nu mai pot aştept, deoarece pierderile înregistrate din această cauză îi împing la faliment.

Cele mai mari pierderi le au cei care transportă flori, aceşti operatori nemaiputând să le aducă din Turcia de Valentine’s Day, astfel că florăriile din Bulgaria sunt cam goale. În plus, florile nu rezistă la temperaturi mai mici de 0 grade şi, cu siguranţă, nu vor mai putea fi utilizate după atâtea zile de stat la frontieră. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.