„Blocada”, toată luna august la frontiera de vest şi sud

Poliţiştii rutieri de la toate inspectoratele judeţelor situate la graniţa de vest şi sud, dar şi limitrofe acestora, sunt mobilizaţi pe tot parcursul lunii august în operaţiunea “Blocada”, coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Poliţiei Române. Zilnic vor acţiona, în medie, 600 de poliţişti, care vor utiliza peste 215 echipamente de supraveghere video şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Acestora li se vor adăuga echipe de specialişti din cadrul R.A.R. şi I.S.C.T.R., care vor verifica starea tehnică a vehiculelor, timpii de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

“Blocada” este generată de ”intensificarea tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu a cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi, implicit, de creşterea valorilor de trafic”, informează, joi, IGPR.

Operaţiunea urmăreşte „diminuarea riscului rutier şi fluidizarea circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria”.

Astfel, poliţiştii din cadrul IPJ Caraş Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare acţionează în „oglindă” cu poliţiştii maghiari, în cadrul „Blocadei Vest”.

Activitatea este sprijinită, pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, de efectivele de poliţie rutieră din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Maramureş, precizează IGPR.

Poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj şi Mehedinţi vor acţiona în „oglindă” cu poliţiştii bulgari, în cadrul „Blocadei Sud”.

Oamenii legii vor urmări, prioritar, combaterea principalelor cauze ale accidentelor de circulaţie: viteza excesivă, depăşirile nepermise, neacordarea priorităţii vehiculelor şi pietonilor, precum şi condusul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţişti de la ordine publică le vor acorda sprijin colegilor de la rutieră.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.