Boc cere demisia ministrului Educatiei: “A copiat articolul unor cercetatori japonezi si i-a schimbat titlul”

Emil Boc a prezentat miercuri, intr-o conferinta de presa, mai multe documente care, protrivit liderului social-democrat, dovedesc ca actualul ministru al Educatiei se face vinovat de plagiat, motiv pentru care Partidul Democrat Liberal cere demisia lui Ioan Mang. Ministrul Educatiei se disculpa dand vina pe “algoritmii de criptare” din calculator si sustine ca este un atac politic impotriva sa. Documentele puse la dispozitie presei de liderul PSD demonstreaza insa plagiatul. Dupa ce s-a facut de ras cu Corina Dumitrescu, prima nominalizata la portofoliul Educatiei, Victor Ponta isi vede acum numele terfelit intr-un alt scandal, de data aceasta si mai mare. Iar daca nu va gasi urgent o persoana integra, va arata ca, de fapt, asta si vrea: modificarea Legii Educatiei pe placul rectozaurilor si a clanurilor universitare. Sau poate ca PSD chiar nu are o persoana “curata” care sa poata ocupa fotoliul de ministru.

Emil Boc a venit blindat cu dovezi revelatoare: “Daca in zilele anterioare ati avut ocazia sa vedeti cateva articole care reprezentau reproducere aproape integrala din alte surse academice, astazi va prezint un plagiat 100%. Un articol al dl ministru, copiat in integralitate dintr-o sursa japoneza, adica a copiat articolul altor cercetatori japonezi si a avut un simplu sa isi puna numele pe un articol care nu ii apartine” a declarat Emil Boc, prezentand si dovada.

Japonezul Mang

“Aici avem articolul domnului ministru Mang pe care l-a publicat in 2003 la Craiova si care reprezinta in integralitate o copiere a unui alt articol stiintific al unor autori japonezi. Tot ce e marcat cu galben e preluare din articolul autorilor japonezi”, a acuzat Boc. El a pus la dispozitia jurnalistilor atat varianta Mang, cat si varianta cercetatorilor japonezi.

“Dl Mang a uitat sa mai preia 2 sau 3 grafice din acest articol, in rest tot articolul este la fel. Si din sursele bibliografice a omis 3 autori. In rest, tot articolul e copiat in integralitate. E adevarat ca a modificat titlul articolului. Aceasta este contributia originala a domnului ministru Mang. In rest l-a copiat pe tot”,a denuntat liderul PDL.

Cercetare copy-paste

Emil Boc sustine că întreaga operă academică a ministrului Mang “este una de plagiat intre 80 şi 90%”. In aceste conditii, liderul PDL apreciaza ca numirea acestuia in fruntea Ministerului Educatiei “arata uriasele interese” care exista la acest minister pentru a schimba Legea educatiei.

Intr-o interventie la TVR Info, ministrul Mang da vina pe algoritmii standardizati. “Aceste lucrari sunt de fapt niste algoritmi de criptare, care sunt standardidati in calculator”, s-a disculpat Ioan Mang. El sustine ca “nu este vorba despre plagiat, ci toate aceste atacuri sunt politice, de teama sa nu se schimbe Legea Educatiei. E clar ca si-au pregatit atacul luni si nu inainte, pentru ca nu au stiut cine va fi ministru”, a conchis ministrul Educatiei din Cabinetul Ponta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.