Boc spala rusinea PDL: a castigat Primaria Cluj-Napoca

Contrar exit-poll-urilor, fostul premier Emil Boc, presedintele PDL, a redevenit primar al municipiului Cluj-Napoca, obtinand 40,03% din voturi, in timp ce contracandidatul sau de la USL, Marius Nicoara, a obtinut 38,97%, potrivit rezultatelor finale prezentate luni seara de Biroul Electoral Municipal. In aceste conditii, Boc si-a reconfirmat si calitatea de lider al democrat-liberalilor, pentru care era impins in fata Vasile Blaga. Acum, atat Blaga – seful campaniei PDL pe tara -, cat si Elena Udrea – sefa la Bucuresti -, plus Ioan Oltean si alti grei din partid ar cam trebui sa demisoneze si sa lase loc pentru reformarea PDL. 

Emil Boc a obtinut 53.674 de voturi (40,03 %) pentru functia de primar, in timp ce Marius Nicoara a obtinut 52.251 (38,97%).

Diferenta dintre cei doi este de 1.423 de voturi. Numarul voturilor valabil exprimate a fost de 134.058.

Candidatul USL la Primaria Cluj-Napoca, Marius Nicoara, a acuzat, luni, PDL si pe candidatul formatiunii, Emil Boc, de savarsirea de fraude la alegerile locale si a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM), cerand renumararea voturilor in 12 sectii de votare.

Duminica seara, exit poll-urile il indicau pe Marius Nicoara castigator al alegerilor pentru Primaria Cluj-Napoca. Astfel, exit-poll CCSB/Antena3 (ora 21:00) anunta urmatoarele estimari:

  • Marius Nicoara – 43,1%
  • Emil Boc – 40,3%

Iar exit-poll IRES/Digi 24:

  • Marius Nicoara (USL) – 43,9%
  • Emil Boc (PDL) – 36,9%

GEOPOL i-a dat la egalitate.

Reamintim ca, la alegerile locale din iunie 2008, Emil Boc castiga la Cluj cu peste 75%, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obtinuse sub 8%. Boc a parasit primaria in decembrie acelasi an, fiind desemnat de presedintele Traian Basescu premier in Guvernul PDL-PSD.

Acest guvern a tinut 9 luni, in anul urmator PSD iesind de la guvernare (la sfarsitul lui septembrie), pentru a-i mari sansele lui Mircea Geoana, pe atunci liderul social-democratilor, in lupta cu Traian Basescu pentru functia de presedinte al tarii. Seful de campanie al celui care s-a ales doar cu expresia consacrata politic “Mihaela, dragostea mea” a fost Victor Ponta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.