Boeing pe sosea: transport agabaritic de la Bacau la Ploiesti

Soferii care vor circula pe ruta Bacau – Buzau – Mizil – Ploiesti (DN 2, DN 1B, centura Ploiesti, DN1 si DN 72) se vor intalni in trafic miercuri, 4 iulie, cu un Boeing 737-200, de 37 m, ce va fi transportat de la Bacau la Ploiesti. Destinatia finala este cel mai mare parc industrial si logistic din sud-estul Europei: Ploiesti West Park. Avionul va fi transformat intr-o cafenea, accesibila din Autostrada A3, ce va fi deschisa circulatiei in august, potrivit Ministerului Transporturilor. Boeingul masoara 37 de metri lungime, 7 metri latime, 5,2 m inaltime si cantareste 49 de tone. Ruta spre destinatie a fost aleasa cu atentie, pentru a perturba cat mai putin traficul.

Ora de plecare de la Aeroportul Bacau este 5.15, iar aeronava are si un blog ce urmareste evolutia transportului: www.inavion.ro. Pe parcursul zilei, blogul va fi actualizat cu informatii, poze si filmari realizate de-a lungul traseului.

Odata ajuns in parc, avionul va fi reasamblat si reconditionat, pentru a gazdui o cafenea ce va oferi o perspectiva de 360 de grade asupra intregului parc Ploiesti West. Aceasta cafenea va face parte din zona business a parcului, unde in viitorul apropiat urmeaza sa fie amenajate o cladire de birouri, un restaurant si o statie de alimentare cu carburant.

Cafeneaua este dedicata atat angajatilor companiilor din, parc cat si celor aflati in trecere, interesati sa experimenteze ceva inedit. Cafeneaua In Avion va deveni un reper pentru intreaga zona si va fi accesibila direct din autostrada A3 ce urmeaza in curand sa fie finalizata, intrucat Ploiesti West Park va avea o conexiune directa cu autostrada.

Despre Ploiesti West Park

In doi ani si jumatate de la infiintare, Ploiesti West Park a reusit sa atraga numeroase companii de talie mondiala, precum Unilever, Lufkin Industries Inc, The Toro company, OTZ Logistics, British American Tobacco, Honeywell, Schlumberger, Halliburton, Lubbers si Odfjell Well Services.

Printre realizarile deosebite se numara construirea primei cladiri industriale certificata BREEAM din Romania, o constructie de 17 860 mp dedicata companiilor mici si mijlocii si construirea primului depozit frigorific din Romania ce inregistreaza cu 25% mai putine emisii de carbon decat alte constructii de acelasi gen.

Ploiesti West Park se axeaza pe implementarea unor solutii durabile, pentru a eficientiza activitatile si costurile operationale, cum ar fi instalarea panourilor solare pe acoperisurile cladirilor existente in parc, asigurarea unui nivel foarte ridicat de izolatie pentru cladiri si instalarea unor echipamente speciale ce asigura o eficientizare a consumului.

Cel mai ”verde” parc industrial

Ploiesti West Park poate fi considerat cel mai ”verde” parc industrial din Romania: in momentul de fata se construieste in incinta sa cel mai mare proiect de panouri fotovoltaice instalate pe acoperisuri din tara. Acest proiect acopera o suprafata totala de 10 ha si va avea, la finalizare, o capacitate de 5.4 MW.

Ploiesti West Park in cifre:

●  250 – hectare: suprafata parcului. Ploiesti West Park este cel mai mare parc industrial si logistic din SE Europei

●  85 hectare: suprafata dezvoltata in 2 ani si jumatate de existenta

●  750 locuri de munca create

●  10  km de drum construiti in incinta parcului

●  5.4 MW: capacitatea celui mai mare proiect de panouri fotovoltaice dezvoltat in Romania, instalat pe acoperisurile din Ploiesti West Park.

Despre Alinso Group

Ploiesti West Park este un proiect realizat de catre grupul Belgian Alinso Group, in parteneriat cu omul de afaceri prahovean Petrica Usurelu, detinatorul unui grup de firme active in diferite domenii industriale.

Alinso Group (www.alinsoparks.com) detine un portofoliu vast de proiecte in domeniul real estate (parcuri industrial, logistice, spatii comerciale si cladiri de birouri), proiecte dezvoltate in tari precum Belgia, Germania, Cehia si Romania. Alinso Group are o vasta experienta si in proiecte axate pe resursele regenerabile. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.