Boloş de la Transporturi, incompatibil

Ioan Marcel Boloș, director general în cadrul Ministerului Transporturilor – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Transport, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), deoarece nu i-a ajuns o singură funcţie de ştab la stat, ci a fost simultan, timp de 1 an şi 3 luni, fie director executiv şi secretar de stat, fie director executiv şi director general adjunct, fie director general şi director general adjunct. Evident că a încasat cele două salarii aferente, în acelaşi timp. De la stat.

Astfel, în perioada 9 mai 2012 – 6 iunie 2012, el a fost în acelaşi timp de director executiv la Direcția Management cu Finanțare Internațională în cadrul Primăriei Municipiului Oradea şi secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

Totodată, în perioada 1 ianuarie 2013 – 1 ianuarie 2014, el a deținut funcțiile de director executiv la Direcția Management cu Finanțare Internațională în cadrul Primăriei Municipiului Oradea și pe cea de director general adjunct la Ministerul Transporturilor.

În perioada 7 octombrie 2013 – 5 decembrie 2013, Boloş a deținut funcțiile de director general adjunct la Ministerul Transporturilor și director general al Institutului Regional Pentru Cercetare, Educație și Transfer Tehnologic (societate comercială din sectorul public).

Potrivit ANI, Marcel Boloș a încălcat următoarele prevederi ale Legii nr. 161/2003:

  • art. 84, alin. (1), lit. c), potrivit căruia “Funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu: funcția de director general, director la instituțiile publice”;
  • art. 84, alin. (2), potrivit căruia “Funcția de secretar de stat sunt incompatibile cu exercitarea altei funcții publice de autoritate, precum și cu exercitarea funcțiilor prevăzute la alin. (1) lit. b) — i)”;
  • art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a), potrivit căruia “Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit. Funcționarii publici nu pot deține alte funcții în cadrul autorităților sau instituțiilor publice”
  • art. 94, alin. (2), lit. c), potrivit căruia “Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul societăților comerciale din sectorul public”. Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.