Bosch investeste 77 milioane de euro la Cluj

Premierul Emil Boc a anuntat joi, dupa discutiile de la Palatul Victoria cu o delegatie a Grupului german Bosch, condusa de Guenther GauB, vicepresedinte executiv al diviziei Automotive Electronics, ca Executivul va acorda ajutor de stat pentru investitiile de 77 milioane euro pe care compania  le va face la Jucu, judetul Cluj. Aici va fi amenajata o fabrica de componente auto.

Reprezentantii Bosch au prezentat planurile de extindere a companiei, care mai are investitii in 3 orase din tara, in zona Cluj, unde va fi concesionat un spatiu de 215.000 mp, precum si planurile pentru pregatirea noii investitii, in valoare de aproximativ 77 milioane de euro. Compania estimeaza ca vor fi create, intr-o prima faza, peste 300 de noi locuri de munca.

Premierul Emil Boc i-a asigurat pe reprezentantii Grupului german Bosch de toata colaborarea Executivului: “Guvernul are toata deschiderea pentru a sprijini investitiile care genereaza locuri de munca, inclusiv prin acordarea de ajutor de stat in cazul Grupului Bosch. Ma bucur ca Bosch isi va extinde investitiile din Romania la Cluj, mai ales in contextul incetarii activitatii companiei Nokia. Clujul este o zona cu forta de munca bine calificata, cu o infrastructura dezvoltata”.

Din partea Romaniei, la intalnire au participat Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice si Andreea Paul Vass, consilier de stat al primului-ministru, Ioana Muntean.

Grupul Bosch activeaza in prezent in trei orase din Romania: Bucuresti, Blaj si Timisoara, unde are investitii in domeniul distributiei de echipamente si piese auto, echipamente termotehnice si scule electrice, import si distributie electrocasnice si componente pentru industria de masini-unelte, precum si un centru de servicii de externalizare. Domeniile de competenta ale firmei Bosch Rexroth din Blaj cuprind hidraulica, pneumatica, tehnica liniara si de montaj, comenzi si actionari electrice.

Aceste puncte de lucru au asigurat 1.135 de locuri de munca in 2010, in crestere cu 21% fata de 2009, iar volumul de achizitii realizat de Bosch in Romania a atins 94 milioane de euro.

Bosch a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in Romania in crestere cu circa 7% fata de 2010, la circa 172 milioane euro. Dacia reprezinta peste 40% din cifra de afaceri a grupului Bosch in Romania.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.