Bugetul, gata abia la anul

Proiectul bugetului pentru anului 2015 va fi disponibil abia la jumătatea lunii ianuarie şi va fi definitivat împreună cu reprezentanţii misiunii FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, după evaluarea acordului de împrumut şi înaintea semnării scrisorii de intenţie, a anunţat Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor. Primele discuţii vor demara însă la începutul lunii viitoare, cu experţii tehnici ai FMI.

“Proiectul de buget pe anul 2015 se va lucra împreună cu Fondul Monetar, la începutul lunii decembrie, la nivel tehnic. El va fi însuşit de posibilul nou guvern şi de posibilul nou premier, foarte probabil în ianuarie 2015, şi asta pentru că Fondul Monetar insistă să vină în misiune oficială în jur de 13 ianuarie 2015, pentru că ei au politica să nu negocieze sau să semneze scrisori de intenţie cu guverne interimare”, a precizat ministrul astăzi, la Radio România Actualităţi.

Petrescu a precizat că actualul acord cu cele trei instituţii financiare internaţionale continuă şi se va încheia la mijlocul anului viitor, scrisoarea de intenţie din ianuarie reprezentând un pas normal în cadrul acordului.

România are în derulare un acord în valoare de 4 miliarde de euro cu FMI şi Uniunea Europeană, din care nu intenţionează să acceseze fonduri. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.