Bulgaria limitează circulaţia vehiculelor grele de marfă

În Bulgaria va fi limitată mâine, 30 decembrie, între orele 18:00 – 21:00, dar şi în 4 ianuarie 2015, între orele 14:00 – 20:00, circulaţia vehiculelor grele de marfă de peste 12 tone pe autostrăzi şi pe anumite zone ale drumurilor naţionale, în scopul îmbunătăţirii siguranţei traficului în condiţii de aglomeraţie cu ocazia sărbătorilor, informează Ministerul român de Externe.

Restricţiile se aplică autostrăzi, cu excepţia secţiunii Harmanli – PCTF “Kapitan Andreevo” pe autostrada “Maritza” şi pe drumurile I-1 Rebarkovo – Botevgrad.

Traficul va fi direcţionat pe:

* Drumul II-16 Rebarkovo – Svoge – Sofia

* Drumul I-1 conexiunea temporară a Lotului 1 – autostrada “Struma”

* Dupnitsa Nord – PCTF “Kulata”

* I-4, I-5 Ruse – Veliko Târnovo

* I-8 Plovdiv – Harmanli

* Drumurile I-9 Durankulak – Varna şi Varna – Burgas

* Drumul II-19 Simitli – Gotse Delchev

* Drumul II-18 Şoseaua de Centură Sofia, zona de sud

* Drumul II-86 Plovdiv – Smolyan

* Drumul II-99 Burgas – Tsarevo.

Restricţiile nu se aplică vehiculelor care transportă produse alimentare perisabile şi bunuri cu regim de temperatură, animale vii şi mărfuri periculoase.

Companiile de transport pot obţine informaţii cu privire la condiţiile de trafic actualizate pe site-ul API – www.api.bg, precum şi la tel 0700.130.20, în permanenţă.

Drumuri închise de viscol şi ninsorui

Totodată, Agenţia “Infrastructura Rutieră” din Bulgaria anunţă că, din cauza vântului puternic, căderilor masive de zăpadă şi vizibilităţii foarte scăzute, se închid circulaţiei autovehiculelor drumurile din regiunea Silistra:

* I-7 Silistra – Shumen

* II-21 Silistra – Ruse

* II-71 Silistra – Dobrici

* II-23 Dulovo – Isperih.

Circulaţia va fi reluată după normalizarea situaţiei meteorologice extrem de grele în regiune.

MAE le recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Republicii Bulgaria să consulte pagina de internet www.mae.ro, pentru informaţii actualizate.

Informaţii sunt oferite şi prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil şi tabletă “Călătoreşte în siguranţă”, prin serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!” şi prin consultarea “Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014” disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.