Cabinetul Ponta deblocheaza angajarile la stat. Deocamdata in ministere

Dupa 2 ani de disponibilizari si de “aerisire” a aparatului birocratic excesiv, Cabinetul Ponta anunta vremuri bune pentru contopisti: va debloca angajarile la stat, incepand cu ministerele, unde se stie ca intra numai oamenii cu pile, chiar daca prin concurs. Primul care a anuntat ca da drumul la ocuparea posturilor este ministrul de Externe, Andrei Marga. Florin Georgescu, ministrul Finantelor Publice, da asigurari ca regula efectuarii unei angajari la 7 posturi vacantate se va pastra pe ansamblul sectorului bugetar, dar se vor putea face diferentieri intre ministere.

“Ne incadram in raportul de 1 la 7, dar s-ar putea face diferentieri de la minister la minister. Undeva vom putea avea 1 la 10 si in alta parte 1 la 5. Nu putem iesi din cadrul negociat cu institutiile financiare internationale, pentru ca acesta este un semnal de credibilitate. Se analizeaza de la minister la minister solicitarile si in masura in care sunt resurse financiare, pentru a nu depasi anvelopa salariala, respectiv cheltuielile bugetare cu personalul din sectorul public, se vor acorda in mod directionat, specific, la posturile cele mai importante sub aspectul impactului functional anumite posturi in plus. Dar trebuie sa analizam de la caz”, a precizat oficialul MFP, miercuri, la reuniunea anuala a consilierilor economici din reteaua externa.

Florin Georgescu a asigurat ca sunt “solicitari respectabile, responsabile” din partea ministerelor, iar MFP va ierarhiza prioritatile, pentru a asigura buna functionare, fara a iesi din parametrii negociati la nivel macroeconomic: deficit bugetar, anvelopa salariala, datorie publica.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.