Calculator pentru taxa auto

ANAF a afisat pe pagina sa de Internet www.anaf.ro , la sectiunea “Asistenta contribuabili”, calculatorul public pentru taxa de poluare prevazuta in noua lege (Legea nr. 9/2012), astfel incat toti posesorii de masini pot afla cat au de plata.

Noua varianta a taxei pe poluare auto a intrat in vigoare vineri, alaturi de normele de aplicare, iar cei care au platit in trecut o taxa mai mare se pot adresa, incepand de luni, organelor fiscale pestru restituirea diferentei. Ei trebuie sa calculeze suma punand in calculator varsta pe care masina o avea in momentul inmatricularii, si nu vechimea din prezent.

Principala noutate adusa de Legea 9/2012 este ca taxa pe poluare auto se plateste de catre toti posesorii de autovehicule, cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate. Taxa va fi platita de cumparator, si nu de vanzator, pentru toate masinile pentru care nu s-a platit deja o astfel de taxa. Vor fi taxate, asadar, inclusiv masinile care erau scutite in 2008-2009 (Euro 4 cu motor mai mic de 2.000 cmc).

Reducerea cde 25% la taxa se aplica pentru autovehiculele cu motor diesel prevazute cu filtru de particule.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.