Camioanele interzise în Polonia şi Slovacia, din cauza ninsorilor

Transporturile sunt masiv perturbate în Polonia şi Slovacia, vineri, în urma ninsorilor abundente, dar şi a viscolului. Mai multe drumuri principale sunt blocate de zăpadă în ambele ţări, iar autorităţile au interzis circulaţia camioanelor grele. La rândul său, poliţia din Cehia a interzis vineri intrarea camioanelor de peste 7,5 tone în Slovacia, relatează AFP.

Un tronson al unei şosele naţionale care leagă capitala Bratislava de al doilea oraş slovac ca mărime, Kosice (estul ţării), a fost închis din cauza unei furtuni de zăpadă.

Sute de maşini sunt blocate de zăpadă, iar trenurile înregistrează numeroase întârzieri în întreaga ţară.

În noaptea de joi spre vineri, pompierii au evacuat circa 350 de pasageri dintr-un tren şi ocupanţii din 50 de maşini blocate de troiene formate de viscol.

Au fost închise, de asemenea, mai multe rute locale, precum şi o serie de puncte de trecere a graniţelor cu Ungaria şi Polonia vecine.

În sudul Poloniei, ninsorile au provocat prăbuşirea acoperişului unui supermarket. Mai multe drumuri, între care şi cele care merg către Slovacia, au fost blocate de zăpadă, iar autorităţile au interzis circulaţia camioanelor grele.

Amintim că şi Ungaria este grav afectată de vremea rea, iar după instituirea Codului Roşu de viscol şi ninsori, autorităţile au decretat stare de urgenţă în ţară. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.