Căncescu: Am doar două case de lemn, două grajduri, o fermă de curci, fazani, lebede… şi nişte căprioare

Eliberat aseară după ce fusese reţinut 24 de ore de procurorii DNA, baronul PNL de Braşov, Aristotel Căncescu, neagă că informaţiile apărute în presă despre averea sa – două case, un teren, 4,5 milioane de dolari şi 650.000 de euro, toate consemnate în declaraţia de avere – le-ar fi dobândit ca preşedinte al CJ Braşov şi, mai mult, susţine că acestea n-ar reprezenta vreo mare bogăţie.

„O să vă invit la mine la Râşnov, într-o joi sau vineri, ca să vedeţi că nu am decât două case de lemn – una de bârne şi una de scândură -, două grajduri, multe păsări. Acolo este o fermă de găini, curci, fazani, lebede… Am şi nişte cărprioare. Tot ce am acolo deţin legal”, a spus Aristotel Căncescu.

El a simţit nevoia să îşi justifice public averea dobândită în calitate de bugetar în ultimii 25 de ani (două mandate de senator şi 3 de preşedinte al CJ Braşov):

“Vreau să vă spun că din funcţia de preşedinte de CJ nu m-am îmbogăţit cu niciun leu. Banii pe care îi am în conturi sunt banii pe care îi găsiţi şi în declaraţia mea de avere. Banii cu toţii provin din vânzarea unor frecvenţe, cu toţii ştiţi că am avut reţeaua Mix, reţeaua naţională, mi-am vândut-o în anul 2007, am aici contractul şi anume 33 de licenţe audiovizuale vândute cu suma de 5 milioane de euro. În acelaşi timp am virat la stat suma de 3,2 milioane de lei, reprezentând aproape 900.000 de euro, impozit pe această sumă care a intrat, 16%. Nu numai că nu am luat, am virat bani la stat şi o sumă considerabilă. Nici din media nu m-am îmbogăţit, iar patronii dumneavoastră sigur ştiu prin ce trece presa românească şi cât de greu se supravieţuieşte”, a susţinut preşedintele CJ Braşov.

Căncescu a fost eliberat aseară, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici.  Decizia de eliberare nu este însă definitivă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.