cargo-partner și Makita, 10 ani de colaborare

cargo-partner și Makita sărbătoresc zece ani de colaborare de succes. Cooperarea intensivă a început cu importurile de transport maritim și distribuția rutieră în Europa. 

Astăzi, partenerul de marfă oferă producătorului de scule electrice o soluție end-to-end, inclusiv depozitare flexibilă și servicii complete de vămuire. Interfețele EDI personalizate servesc la automatizarea proceselor și asigură o cooperare lină.

În 2009, producătorul japonez de instrumente electrice Makita a căutat un furnizor de logistică internațional competent pentru a se ocupa de expedierile de peste mări ale companiei din Asia, inclusiv de expediere în Austria. Makita a ales partenerul de marfă pentru rețeaua extinsă și expertiza sa solidă în transporturile de peste mări și intermodale.

 Astăzi, furnizorul de logistică se ocupă de importurile de transport maritim și aerian ale firmei Makita din Asia, precum și o distribuție suplimentară în Europa, inclusiv preluarea zilnică, livrarea peste noapte și eliberarea vamală completă de import și export.

Florian Zamecnik, Team Leader Achiziții, Logistică și Facilitate la Makita, rezumă cooperarea: „Nu suntem interesați de o soluție logistică de pe raft. Cu partenerul de marfă, am găsit un partener flexibil care înțelege afacerea noastră și oferă soluții proactive. Ne putem baza pe o consultare personală strânsă și pe o rezolvare rapidă și eficientă a problemelor”.

Monitorizare practică și „depozit de urgență”

Echipele de transport maritim ale partenerului de marfă asigură coordonarea proactivă și monitorizarea facilă a transferurilor de import. În cazul schimbărilor neașteptate, o persoană de contact dedicată este disponibilă non-stop pentru a oferi alternative rapide și simple.

Pe lângă serviciile de transport și vămuire, Makita folosește soluțiile de depozitare flexibile ale furnizorului de logistică pentru a face față cererii sezoniere fluctuante în cel mai eficient timp și din punct de vedere al costurilor.

La centrul de parteneri de marfă de lângă Viena, Makita beneficiază de opțiuni de depozitare scalabile, precum și de un „depozit de urgență” pentru orele de vârf. Un bonus suplimentar este amplasarea convenabilă a Centrului iLogistics al partenerului de marfă în apropierea aeroportului din Viena și chiar lângă sediul austriac al lui Makita.

Notificări automate, comenzi de transport și prelucrare vamală

Două interfețe EDI au fost create între sistemele informatice ale partenerului de marfă și Makita pentru a permite o prelucrare rapidă a comenzilor de transport și a declarațiilor vamale. EDI vamală introduce datele Makita pentru declarațiile vamale în sistemul partenerului de marfă și o transmite automat către sistemul vamal oficial austriac. După aprobarea finală de către un specialist vamal, datele sunt apoi transmise automat Ministerului Federal al Finanțelor din Austria.

Pentru unul dintre clienții Makita, partenerul de marfă a creat chiar și o funcție de „notificare automată a reperelor”: De exemplu, de îndată ce starea expedierii se schimbă în „preluare” sau „livrare”, clientul este imediat notificat prin e-mail. . În acest fel, este asigurată transparența deplină.

Despre partenerul de marfa

cargo-partner este un furnizor privat de servicii complete de logistică informațională, care oferă un portofoliu complet de soluții de transport aerian, maritim, terestru și depozitare. Cu o experiență de peste o treime de secol în tehnologia informației și optimizarea lanțului de aprovizionare, compania proiectează servicii adaptate pentru o gamă largă de industrii pentru a crea beneficii competitive pentru clienții săi din întreaga lume.

Fondată în 1983, partenerul de marfă a generat o cifră de afaceri de 753 milioane de euro în 2018 și angajează în prezent 3.000 de persoane în întreaga lume. În 2018, grupul de parteneri de marfă a sărbătorit a 35-a aniversare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.