CBRE are un nou şef la Departamentul Industrial și Logistic în regiunea ECE

Joerg Kreindl a fost numit în calitate de șef al departamentului Industrial și Logistic al CBRE din Regiunea Europei Centrală și de Est (ECE) pe fondul evoluției impresionante a pieței industriale și logistice (I&L), al cărui ritm de creștere este,de departe, cel mai semnificativ dintre toate clasele tradiționale de active imobiliare, potrivit CBRE.

Joerg a coordonat zona de servicii pentru ocupanții industriali din biroul de la Varșovia în ultimii trei ani și a lucrat la transferul echipei CBRE la o platformă integrată. El se va concentra acum exclusiv pe extinderea și relocarea ocupanților industriali pe scară largă în ECE.

Creșterea bruscă a activității este determinată atât de factori legați de schimbarea ocupaționala, cât și factori legați de piața de investiții. În Europa, investițiile în segmentul industrial au crescut cu 50% în perioada 2013 – fiind sectorul cu cea mai mare rată de creștere de la an la an. Se previzionează că interesul puternic al investitorilor va continua cu unele oferte semnificative în curs de a fi semnate.

Motivele pentru această creștere sunt reprezentate de o acceptare mai largă a acestui segment – vazut anterior ca unul de nișă – alocări în creștere în domeniul imobiliar, în parte din cauza unei rate scăzute a dobânzilor și o refacere așteptată a activității economice în Europa, și de chiriile scăzute care se așteaptă să crească, în conformitate cu creșterea economică.

„Europa Centrală și de Est (ECE) este una dintre regiunile care beneficiază din plin de de pe urma acestor factori. Chiriile la un plafon minim, combinate cu creșterea producției industriale susțin ideea că vom începe să vedem o creștere a închirierilor în mai multe piețe curând. În plus, regiunea oferă un mare potențial pentru dezvoltatorii încă bazati pe o rețea de infrastructură aflată într-un proces rapid de îmbunătățire și sofisticarea tot mai mare a segmentului I&L ca urmare a efectelor pe care cumpărăturile le au asupra modalității de livrare a bunurilor către consumatorul final”, a declarat Joerg Kreindl, Senior Director, șeful de partamentului Industrial al CBRE Europa Centrală și de Est.

Odată cu îmbunătățirea conectivității între Europa de Vest și Europa Centrală și de Est , precum și creșterea producției industriale, va exista o mai mare nevoie de outsourcing în 2014 către companii specializate de logistică. Centralizarea operațiunilor și controlul inventarului sunt printre avantajele cheie ale depozitelor XXL care au înregistrat o creștere semnificativă a cererii de anul trecut.

„Am observat o creștere semnificativă a activității în sectorul Industrial & Logistic în Europa Centrală și de Est în cursul anului 2013, în funcție de care ne-am decis să dublăm personalul din divizia noastră industrială la 30 de consultanți care să ofere clienților noștri servicii de cea mai bună calitate. Am fost implicați în unele dintre cele mai mari tranzacții din regiune, inclusiv cea mai mare tranzacție industrială realizată vreodată în România – 45.000 mp, închiriați de Carrefour, 45.000 mp închiriați de către doi furnizori majori de automobile în Slovacia, peste 40.000 mp închiriați de către DHL în Polonia și un proiect personalizat de 20.000 mp pentru Steelcase în Republica Cehă. În total, departamentul Industrial al CBRE a negociat peste 400.000 mp de spații industriale în numele clienților săi din Europa Centrală și de Est”, a adăugat Joerg Kreindl.

Despre CBRE (www.cbre.ro)

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), companie listată la S&P 500, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare firmă de servicii comerciale imobiliare din lume (conform veniturilor din anul 2013). Compania are aproximativ 44.000 de angajaţi (excluzând afiliaţii) şi deserveşte proprietarii de active imobiliare, investitorii şi chiriaşii prin intermendiul celor peste 350 de birouri din întreaga lume (excluzând afiliaţii).

 CBRE oferă consultanţă strategică şi executorie pentru vânzarea sau închirierea proprietăţilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietăţilor şi altor facilităţi, consultanţă în materie de credite ipotecare, estimare şi evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investiţiei, precum şi cercetare şi consultanţă. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.