CBRE România, noul administrator al Sun Plaza

CBRE România a fost desemnată să administreze, începând de astăzi, Sun Plaza, unul dintre cele mai mari centre comerciale din România, informează un comunicat remis redacţiei. CBRE, lider în managementul centrelor comerciale în Europa Centrală şi de Est şi care are o divizie specializată în România, a semnat un mandat cu compania austriacă de investiţii imobiliare S IMMO, proprietarul mallului de peste 80.000 metri pătraţi.

Mandatul Sun Plaza marchează inaugurarea Departamentului de Property Management al CBRE România. Datorită experienţei sale vaste în managementul centrelor comerciale, Claudiu Szetyanszki a fost desemnat să coordoneze managementul Sun Plaza.

El va fi supervizat de Luiza Moraru, Directorul Departamentului de Retail al CBRE România, care este unul dintre cei mai experimentaţi specialişti din piaţa imobiliară locală.

„CBRE a decis să înfiinţeze o divizie specializată în România deoarece, pe de o parte, există pe piaţa imobiliară locală o necesitate pentru management eficient şi, pe de cealaltă parte, CBRE România are specialişti cu experienţă atât în această piaţă, cât şi în management, pentru a exploata întregul potenţial al proiectelor locale de real estate şi pentru a le conduce către succes. Acesta este cel mai important mandat de property management al unui centru comercial din România acordat unei terţe părţi”, a declarat Răzvan Iorgu (foto), Directorul General al CBRE România.

Razvan Iorgu_Director General CBRE Romania

„Concentrarea CBRE pe property management este o dovadă a convingerii grupului că nu este suficient să construieşti sau să închiriezi spaţii, ci este foarte important şi să implementezi un management eficient pentru a fi profitabil. Această abordare sănătoasă şi preocuparea noastră constantă pentru performanţele clienţilor noştri ne clasează primii în regiune”, a adăugat Andreas Ridder, Preşedinte CBRE pentru Europa Centrală şi de Est.

Abordarea locală a CBRE România este consolidată de know-how-ul şi de expertiza internaţională a grupului, întrucât CBRE Property Management este lider în Europa Centrală şi de Est, administrând aproximativ 1,7 milioane de metri pătraţi în peste 200 de proprietăţi din şase ţări.

Managementul centrelor comerciale şi al parcurilor de retail însumează peste 50% din numărul total de metri pătraţi aflaţi în portofoliul de property management al companiei, ceea ce reprezintă o expertiză vastă şi de lungă durată.

Sun Plaza 2

Grupul are 55 de centre comerciale în administrare în Europa Centrală şi de Est, având clienţi atât din zona de corporate (fonduri de investiţii), cât şi companii private. CBRE Property Management, care totalizează 370 de angajaţi în regiune, coordonează 2.500 de retaileri, având convingerea că numai o echipă excelentă poate oferi servicii profesionale de înaltă calitate în toate aspectele şi domeniile property management.

Sun Plaza_1

„Am ales CBRE datorită bunei relaţii pe care o avem de mulţi ani, în diferite pieţe. Suntem convinşi că această cooperare şi know-how-ul CBRE vor consolida poziţia Sun Plaza în peisajul centrelor comerciale din România şi aşteptăm cu nerăbdare să exploatăm potenţialul pe care piaţa locală ni-l poate oferi”, a declarat Friedrich Wachernig, membru în Consiliul de Administraţie al S IMMO AG.

Sun Plaza_2

Sun Plaza este al doilea cel mai mare proiect de dezvoltare al S IMMO. Deschis în anul 2010 şi situat în partea de sud a Bucureştiului, mallul are peste 130 magazine, operate atât de chiriaşi locali, cât şi internaţionali.

Despre CBRE (www.cbre.ro )

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), companie listată la S&P 500, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare firmă de servicii comerciale imobiliare din lume (conform veniturilor din anul 2012). Compania are aproximativ 37.000 de angajaţi (excluzând afiliaţii) şi deserveşte proprietarii de active imobiliare, investitorii şi chiriaşii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din întreaga lume (excluzând afiliaţii).

CBRE oferă consultanţă strategică şi executorie pentru vânzarea sau închirierea proprietăţilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietăţilor şi altor facilităţi, consultanţă în materie de credite ipotecare, estimare şi evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investiţiei, precum şi cercetare şi consultanţă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.