CBRE susţine crearea a 1.500 locuri de muncă în Iaşi, în sectorul producţie

CBRE anunţă semnarea celei mai importante tranzacţii în sectorul industrial – producţie din zona Moldova din ultimii ani. Contractul presupune închirierea unui spaţiu de producţie şi birouri de 12.000 mp, de către producătorul american Lear Corporation, în cadrul SoloIndustrial Park din Leţcani, în imediata apropriere a municipiului Iaşi. Această tranzacţie reprezintă cel mai mare contract nou de închiriere semnat în România în sectorul industrial în 2013, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Dezvoltat de Bogdan Pitigoi, presedintele grupului de firme Tester, SoloIndustrial Park reprezinta prima dezvoltare de calitate superioara in zona Nord-Est a Romaniei ce urmeaza a fi livrat la sfarsitul acestui an.

Situat la numai 9 km de centrul orasului Iasi, in comuna Letcani, Solo Industrial Park beneficiaza de o accesibilitate foarte buna, avand deschidere la drumul european E85 (Iasi – Bacau – Buzau – Bucuresti).

Producatorul american de subansamble Lear Corporation este primul chirias in cadrul proiectului, ei urmand a incepe productia in luna Ianuarie 2014. In total, aceasta noua unitate de productie va contribui la crearea a peste 1,500 de locuri noi de munca in judetul Iasi.

„Tranzactia celor de la Lear este seminificativa deoarece exprima interesul producatorilor straini pentru deschiderea de fabrici noi in Romania facilitand crearea de locuri de munca si, de asemenea, reprezinta un semnal important ca Nord-Estul Romaniei devine atractiv pentru producatori. Fiind iesean aceasta tranzactie ma bucura mult si datorita numarului semnificativ de locuri de munca pe care cei de la Lear il va crea in zona” a declarat Marian Orzu, Head of Industrial Department in cadrul CBRE Romania (www.cbre.ro).

Dupa cresterea de la an la an a sectorului automotive in zona Banat (Timisoara  – Arad – Oradea) si zona Muntenia Sud (Pitesti – Craiova), alte arii geografice din Romania incep sa fie interesante pentru producatorii din acest segment. Printre aceste zone noi putem mentiona: zona Moldovei, zona Maramures sau zona Transilvania Centrala. Disponibilitatea si specializarea fortei de munca, lipsa concurentei in atragerea resurselor umane calificate, disponibilitatea dezvoltatorilor pentru construirea unor proiecte de tip built-to-suit sau disponibilitatea in proiecte deja construite sau in curs de dezvoltare reprezinta atuurilor acestor zone noi.

Marian Orzu, Head of Industrial Department, a adaugat urmatoarele: “Anul acesta a fost unul foarte bun pentru piata industriala si mai ales pentru zona spatiilor pentru productie. Departamentul industrial din cadrul CBRE Romania a tranzactionat peste 80,000 mp de spatii industriale in 2013 din care peste 40% sunt tranzactii realizate pentru producatori”.

Despre CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), companie listată la S&P 500, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare firmă de servicii comerciale imobiliare din lume (conform veniturilor din anul 2012). Compania are aproximativ 37.000 de angajaţi (excluzând afiliaţii) şi deserveşte proprietarii de active imobiliare, investitorii şi chiriaşii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din întreaga lume (excluzând afiliaţii).

CBRE oferă consultanţă strategică şi executorie pentru vânzarea sau închirierea proprietăţilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietăţilor şi altor facilităţi, consultanţă în materie de credite ipotecare, estimare şi evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investiţiei, precum şi cercetare şi consultanţă. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.