CCR a respins contestarea Guvernului Ponta 3

Curtea Constituțională a respins sâmbătă, ca inacceptabilă, sesizarea PDL şi a Partidului Mişcarea Populară împotriva aprobării, de către Parlament, a noului Executiv Ponta 3. Democrat-liberalii susţin însă că au depus contestația „înainte ca premierul Ponta să accepte intrarea în legalitate şi să anunţe că va veni în faţa Parlamentului pentru a-şi angaja răspunderea pe un program de guvernare”.

Acum fiecare dintre părţi o ţine langa că are dreptate: în timp ce PDL consideră că acțiunea sa de la CCR a obligat PSD să respecte legea, prim-ministrul Victor Ponta spune că s-au făcut de râs şi le-a mulțumit membrilor PNL că nu au susținut demersul „jalnic” al celorlalte partide de opoziție.

„Vreau să le mulțumesc colegilor parlamentari liberali care nu s-au alăturat acestui demers absolut politicianist și stupid făcut de domnul Blaga și de șefa dânsului, doamna Udrea. S-au făcut de râs, e treaba lor”, a spus președintele PSD. El a adăugat că programul politic al noului Guvern are în centru principiile stabilite la alegerile parlamentare din 2012.

Potrivit lui Ponta, programul politic – pe care nu vrea să-l numească program de guvernare – al noii coaliţii la guvernare „este 90% ceea ce s-a stabilit în cadrul USL”. Cei din PDL sunt însă nemulţumiţi de introducerea unor prevederi noi, referitoare la pretenţiile UDMR.

Cât priveşte sesizarea la CCR, aceasta “s-a respins ca inadmisibilă, cu majoritate de voturi”, a precizat preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. A fost pentru prima dată când s-a primit o astfel de întâmpinare.

Judecătorii Curţii Constituţionale au trebuit să verifice dacă modalitatea în care noul Guvern, Ponta 3, a fost învestit în Parlament a respectat Constituţia, cu accent asupra programului de guvernare şi asupra efectelor înlocuirii PNL cu UDMR în Executiv.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.