CCR trebuie sa-si dea avizul consultativ asupra suspendarii lui Basescu pana vineri, ora 12.00

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) trebuie sa dea un aviz consultativ privind cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu pana vineri, la ora 12.00, potrivit deciziei plenului reunit al Parlamentului, luata cu 221 de voturi “pentru”, niciun vot impotriva si 8 abtineri. Democrat-liberalii nu au votat si au criticat aceasta propunere, cerand 2 saptamani, dar propunerea lor nu a fost propusa votului.

“Dupa ce Romania are, in momentul de fata, un premier nou, fara alegeri, este trist ca vreti sa aveti un presedinte in 4 zile, fara alegeri. Este pentru prima oara in istoria Romaniei cand un grup parlamentar propune sa impuna CCR timpul in care sa analizeze o sesizare. Nu exista termen de 24 de ore si ati dovedit-o dvs la procedura pe care ati folosit-o la ultima suspendare”, a spus deputatul PDL Cristian Boureanu.

La randul sau, deputatul democrat-liberal Ioan Oltean a solicitat un termen de doua saptamani pentru ca CCR sa se poata pronunta, insa aceasta solicitare nu a fost supusa la vot.

“Mi se pare inadmisibil sa cerem CCR sa se pronunte in 24 de ore. In 2007, CCR a fost sesizata in 21 martie si s-a pronuntat in 5 aprilie. A avut la dispozitie doua saptamani. Va rog sa fiti de acord cu termenul de doua saptamani si sa nu duceti in derizoriu acest demers”, a spus Oltean.

Presedintele de sedinta, social-democratul Valeriu Zgonea, a precizat ca este in deplinatatea Parlamentului sa trimita CCR un termen in care sa se pronunte. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.